Gazete Vatan Logo

Muğla'da gece yarısı korkutan deprem!

Muğla'da saat gece yarısı 00.49'da merkez üssü Arıcılar - Ula'da 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Ula ilçesinde 5 büyüklüğündeki depremden iki gün sonra yaşanan 5,1 büyüklüğündeki sarsıntı da kırsal Arıcılar Mahallesi'nde hasara neden oldu. AFAD ekipleri mahalle sakinleri için çadır kurarak battaniye dağıttı

Muğla'da gece yarısı korkutan deprem!

Muğla’nın Ula ilçesinde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) edinilen bilgiye Muğla’nın Ula ilçesinde gece 00.49’da yerin 25 km derinliğinde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.

Hasar oluştu

Muğla'nın Ula ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, 25 haneli kırsal Arıcılar Mahallesi'nde hasara yol açtı.

Deprem nedeniyle dağdan düşen büyük kaya parçaları mahalleye ulaşımın sağlandığı yolları kapattı ve bu yollarda çatlaklar oluştu. Sarsıntı, bazı evlerde de çatlaklara ve yol kenarlarındaki kimi çam ağaçlarının devrilmesine neden oldu.

Bölgeye Muğla Valiliği tarafından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), itfaiye, jandarma ve belediye görevlileri sevk edildi.

Artçı sarsıntıların sürdüğü mahallede vatandaşların tamamı geceyi geçirmek için okul bahçesi ve Geyik Kanyonu girişinde toplandı. AFAD ekipleri çadır kurup battaniye dağıttı, belediye görevlileri de dağdan düşen kaya parçalarını iş makineleriyle kaldırarak yolları ulaşıma açtı.

Haberin Devamı

Ayrıca sağlık ekipleri, geceyi çadırlarda geçiren hasta ve yaşlılara sağlık hizmeti veriyor.