Gazete Vatan Logo

Modern tapu işlemleri için ek kredi aldı

EKONOMİDEN Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, kamunun yeniden yapılanmasına kaynak bulmaya devam ettiklerini belirterek, bu kapsamda Dünya Bankası kaynaklı kredilerle de bazı kamu hizmetlerini daha etkin ve verimli hale getirdiklerini söyledi.

Modern tapu işlemleri için ek kredi aldı

Şimşek, bu çerçevede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çabası ile tapu ve kadastro işlemlerinin modernizasyonu için Dünya Bankası’ndan 81 milyon euroluk ek finansman sağlandığını açıkladı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan “Tapu ve Kadastro Modernizasyon Projesi”nin (TKMP) finansmanı amacıyla 9 Haziran 2008 tarihinde Dünya Bankası’ndan 135 milyon euro tutarında kredi sağlandığını hatırlatan Şimşek, proje ile tapu ve kadastro bilgilerinin güncellenmesi, e-Devlet faaliyetleri ile entegrasyonu, kadastro dairelerinin hizmetlerinin geliştirilmesi, gayrimenkul değerleme alanında çalışmalar yapılmasının amaçlandığını kaydetti.

Hedefler başarıya ulaştı

Bu hedeflerin başarıyla gerçekleştirilmesinin ardından Dünya Bankasından proje için 81 milyon euro tutarında ek finansman sağlandığına işaret eden Şimşek, ek finansmanın mevcut modernizasyon projesinin devamı niteliğinde olduğunu belirtti.

Mehmet Şimşek, 5 yılı geri ödemesiz toplam 10.5 yıl vadeli sağlanan 81 milyon euroluk ek finansman ile projenin 2016-2020 yılları arasında devam ettirilmesinin sağlanacağını ifade etti.

Haberin Devamı