Gazete Vatan Logo

Milliyet foto muhabiri kaçırıldı

Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün'ün Suriye'de silahlı gruplar tarafından kaçırıldığı bildirildi.

Milliyet foto muhabiri kaçırıldı

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada,

"Gazeteciler için her geçen gün daha da tehlikeli olan Suriye’de bu kez bir Türk meslektaşımız kaçırılmıştır. Derneğimiz üyesi de olan Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Bünyamin Aygün’ün, Suriye’de El-Kaide’ye yakınlığı ile bilinen grupların elinde rehin durumda olduğu sanılmaktadır. Aygün’ün kurtarılması için bir süredir sürdürülen çabalarsa maalesef sonuçsuz kalmıştır" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:


"Milliyet Foto Muhabiri Bünyamin Aygün’ün bir an evvel ailesine ve sevenlerine kavuşması için başta Dışişleri Bakanlığımız olmak üzere yetkililerden yardım bekliyoruz.

Türkiye’den bölgede çalışmak üzere görevlendirilen tüm meslektaşlarımızı da Suriye’deki yaşanan tehlikeli durum konusunda uyarmayı bir görev biliyor, daha da dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatıyoruz. Çatışmaların başladığı 2011 yılından bu yana en az 25 gazetecinin öldürüldüğü, kayıp ve kaçırılan onlarca meslektaşımızın olduğu Suriye, bugün gazeteciler için dünyadaki en tehlikeli bölgelerdir.

Suriye’de çatışan tüm gruplara da gazetecilerin tarafsız şekilde yaşananları kamu oyuna duyurma çabası içinde hareket eden emekçiler olduğunu haykırıyoruz. Unutulmamalıdır ki hayatlarını riske atarak Suriye’ye giden gazeteciler, mermilerin bombaların altında yaşam mücadelesi veren, korku, sefalet ve imkansızlıklarla mücadele eden masum Suriyelilerin yaşadıkları dramı tüm dünyaya duyurmaktadır. Bünyamin Aygün, düşman değildir. Lütfen serbest bırakın"


BÜNYAMİN AYGÜN KİMDİR?

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde dünyaya gelen Bünyamin Aygün, fotoğrafçılığa Trabzon’da başladı. Gazeteciliğe ilk adımını 1987 yılında yerel bir gazetede muhabir olarak attı. Sırasıyla Günaydın, Hürriyet, Türkiye gibi gazetelerin çeşitli illerde bölge muhabirliğini yaptı. Ardından İhlas Haber Ajansı (İHA), Hürriyet Haber Ajansı (HHA) ve Doğan Haber Ajansı (DHA) gibi ajanslarda muhabirlik yaptı. DHA muhabiriyken ABD'nin Irak operasyonunda, sınırda iki buçuk ay haberci olarak görev aldı. 2003 yılında Milliyet gazetesinde foto muhabirliğine başladı.Babıali’nin gözü kara foto muhabiri Bünyamin Aygün Suriye’de karışıklık yaşanırken bölgeye ilk giren isimdi. Orada çok riskli bir görevi başarıyla tamamladı ve "yılın basın fotoğrafı ödülü"nü aldı.

BÜNYAMİN AYGÜN'ÜN GÖZÜNDEN BİR KAÇ KARE:










Haberin Devamı