Gazete Vatan Logo

Mikrofonu açık unutunca...

Van Rompuy mikrofonu açık unutunca "halefinin Polonya Başbakanı Tusk olacağını daha zirve başlamadan ilan ettiği konuşma" yayına yansıdı

AB Konseyi Başkanı Van Rompuy mikrofonu açık unutunca "halefinin Polonya Başbakanı Tusk olacağını daha zirve başlamadan ilan ettiği konuşma" yayına yansıdı

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy'un, AB Zirvesi başlamadan hemen önce Güney Kıbrıs Rum Kesimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis ile konuşurken halefinin Polonya Başbakanı Donald Tusk olacağını onaylaması, açık unuttuğu mikrofon nedeniyle yayına yansıdı.

Van Rompuy, AB üyesi 28 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının, AB üst yöneticilerinin belirleneceği salonda toplandığı sırada yanına gelen Anastasiadis'in, "Anladığım kadarıyla Tusk tamam" yönündeki vurgusuna "Evet ama kendine sakla" şeklinde cevap verdi.

Konuşma, AB'nin görsel-işitsel hizmet birimi EBS'nin yayınına yansıdı. Konuşmanın yayına yansıması, sosyal ağlarda da oldukça ilgi gördü.

"Son dakika pazarlıkları ve ciddi bir sürpriz olmaması" halinde, İtalya Dışişleri Bakanı Federica Mogherini'nin AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın yerine, Polonya Başbakanı Tusk'ın da AB Konseyi Başkanı Van Rompuy'un yerine atanması bekleniyor.

Haberin Devamı