Gazete Vatan Logo

MHRS Hastane Randevu Alma Sayfası

MHRS giriş nasıl yapılır? MHRS giriş ile hastane randevu nasıl alınır? MHRS giriş ile ilgili detaylar haberimizde.

Merkezi Hekim Randevu Sistemi, sağlık kurumlarına giden vatandaşların randevu alabilmesi ve alacakları randevu ile birlikte daha düzenli bir şekilde sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi amacıyla kurulmuştur. Devlete bağlı tüm sağlık kurumlarında geçerli olan MHRS, özellikle devlet hastanelerinde kullanılmaktadır. Küçük ölçekli sağlık kurumları ve ya aile hekimlerinde kurum içinde sıra sistemi kullanılmaktadır. Bu bakımdan özellikle yoğun bölgelerde randevu almadan herhangi bir şekilde hizmet almanız mümkün değildir.

MHRS GİRİŞ

HASTANE RANDEVU

Yaşadığınız sağlık sorunları için tedavi almak istediğinizde MHRS giriş yapmanız ya da Alo 182 numarası üzerinden arama yaparak randevu almanız gerekir. Alacağınız randevu ile birlikte, herhangi bir sorun yaşamadan sağlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. MHRS giriş ile randevu almak için ilk olarak randevu alma sitesine giriş yapmanız ve sitedeki randevu alma adımlarını takip etmeniz gerekir. Eğer ilk defa online olarak randevu alacaksanız, sisteme üye olmanız gerekir. Üye olma konusunda üye ol bağlantılarını takip etmeniz ve kimlik bilgilerinizi girerek resmi üyeliğinizi gerçekleştirmeniz gerekir.

Haberin Devamı

Üyeliğinizi oluşturduktan sonra üyelik bilgileriniz ile MHRS giriş yapabilirsiniz. MHRS giriş sonrasında ise açılan sayfanın sol tarafında yer alan randevu alma formunu kullanabilirsiniz. Formda sizden sırasıyla randevu alabilmeniz için bilgi istenmektedir. İl, ilçe, doktor bilgilerinizi girerek yapacağınız işlemler sonucunda randevunuzu online olarak kolayca alabilirsiniz.

İnternet kullanma imkanı olmayan kişiler ise Alo 182 numarasını aramaktan başka yapacakları bir işlem bulunmamaktadır. Ücretli olan ve tarifenize göre ek ücretlendirmenin yapıldığı Alo 182 üzerinden, çağrı merkezi temsilcisi ile görüşmeye yaparak randevunuzu alabilirsiniz. Telefon üzerinden randevu alırken üyelik bilgilerini gerekmediği gibi, temsilcinin istediği bilgileri iletmeniz ve sorduğu soruları cevaplamanız yeterlidir.

İki sistem üzerinden de kolayca randevunuzu alabilirsiniz. Böylece aldığınız randevu tarihinde ve saatinde sağlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Alacağınız randevular için herhangi bir ücret de alınmamaktadır. Böylece istediğiniz ve ihtiyaç duyduğunuz zaman randevunuzu alabilir, tedavinizi olabilirsiniz.

Haberin Devamı