Gazete Vatan Logo

Mezarda ’yakmayan kefen’ satışı!

Cübbeli Ahmet Hoca’nın “kabir azabını azaltıyor” diyerek 370 liraya mezarda yakmayan kefen sattığı önü sürüldü

İslamcı yazar İhsan Eliaçık, Cübbeli Ahmet Hoca hakkında ilginç bir iddiada bulundu. Eliaçık yaptığı röportajda “İnternette ‘CAH ürünleri’ var. Satışta.. Cübbeli Ahmet Hoca ürünleri yani... Cübbeli Ahmet’in haberi var mı, yoksa adını mı kullanıyorlar bilmiyorum. Eğer adını kullanıyorlarsa mahkemeye versin. Eğer kendisininse açıklamasını yapsın. Orada satılan ürünlerden biri ‘yakmayan kefen’. Ceylan derisine Allah’ın isimlerini yazıyorsun, onunla kefenleniyorsun ve kabir azabındaki ateşten korunuyorsun. Böylece 70 liralık kefen, oluyor sana 3 yüz 70 lira. Bu nedir kardeşim? Yakında cennetten tapu dağıtacaklar. Rüşvet sevap diyecekler. Akrabayı kayırmak Allah’ın emriymiş... Nerelere geldi iş” dedi.

Sıkıntılardan kurtaracak

Alışveriş sitesinde 370 liraya satılan kefenle ilgili olarak şu bilgiler yer alıyor: “Ölünün kefenine yazdığı yahut bir kağıda yazılıp kefenine konulduğunda veyahut ceylan derisine yazılıp kefen içine konulduğunda Meyyiti kabir azabından vesair sıkıntılardan kurtaracak.”

Haberin Devamı

REKLAMINI YAPMIŞ:

Yeni bir kefen geldi..

İnternette, Cübbeli Ahmet Hoca’nın ‘yeni bir kefenimiz geldi’ diyerek, ürünü anlattığı ortaya çıktı. Cübbeli, konuşmasında bir duayı anlatıyor. Bu duanın kabe örtüsü veya ceylan derisine yazılması halinde kişinin kabir azabından korunacağını belirterek şunları söylüyor:

Rahat eder

“Kumaş olarak öyle bir dokuma yapıldı ki öbürlerinde imamların elinde kalıyormuş. Öyle zayıf kumaşlar var. Buna 60 küsur kumaş dokuması yapıldı. Bu ismi şerifi ceylan derisinin üzerine safranla yazdık. Meyyiti kefenin göğüs kısmına yazdırdık. Defnedilirse, kabrinde rahat eder, azaba düçar olmaz, suali çabuk geçer. Yani bedeni kabirde çürümez diyor Şihabeddin Sühreverdî hazretleri. Büyük günahkar olsa bile, Ahiretteki hesabı bilmem de ben burayı konuşuyorum. Bu ismin azameti ve bereketiyle kabrinde rahat eder.”