Gazete Vatan Logo

Metropoll'den son seçim anketi

Metropoll'den son seçim anketi

Metropoll Araştırma Şirketi Genel Müdürü Özer Sencar, 'Erken seçim olsa HDP ve MHP baraj altında kalır' dedi... Sencar ayrıca, "Ani seçim kararı alınırsa, ne MHP'nin ne HDP'nin barajı aşma şansı var. Dolayısıyla AK Parti 400 milletvekili ile gelir" açıklamasında bulundu.
Bazı basın yayın organlarında çıkan Metropoll Araştırma Şirketi'nin partilerin oy oranları ve Başkanlık sistemine ilişkin haberler üzerine şirketin Genel Müdürü Özer Sencar, rakamların gerçeklikle ilgisinin olmadığını söyledi ve doğru oranları verdi.
Bugün bazı basın organlarında çıkan, "Metropoll Araştırma Şirketi'nin anketinde AK Parti'nin oy oranı 47-48, CHP'nin 26-27, MHP'nin oy oranı 1 Kasım'a kıyasla aynı kaldı. Başkanlık sisteminden yana olanların oranı yüzde 40 olarak tespit edilirken, yüzde 60 ise başkanlık sistemine karşı olduğu görüşünü açıkladı" haberi kulisleri gün boyu meşgul etti.
Metropoll Araştırma Şirketi Genel Müdürü Özer Sencar, doğru rakamları RS FM'de Yavuz Oğhan'ın hazırlayıp sunduğu 'bidebunudinle' programında açıkladı. AK Parti ile CHP'nin seçimden bu yana oy oranlarında hiçbir değişikliğin olmadığını, HDP ve MHP'nin ise kararsızlar dağıtılmadan baraj altında kaldığını söyleyen Sencar, "Ani seçim kararı alınırsa, ne MHP'nin ne HDP'nin barajı aşma şansı var. Dolayısıyla AK Parti 400 milletvekili ile gelir" dedi.

Haberin Devamı

Buna göre, Şubat ayındaki dağılım şöyle:

AK Parti: Yüzde 49.5 Metropoll: 49.9
CHP: Yüzde 25.3 Metropoll: 25.3
HDP: Yüzde 10.5 (kararsızlar dağıtıldıktan sonra)
MHP: Yüzde 11.5 (kararsızlar dağıtıldıktan sonra)