Gazete Vatan Logo

Merkel’e suikast girişimi

Almanya Başbakanı Merkel’in Prag ziyareti sırasında konvoyuna araçla dalmaya çalışan bir kişi polis tarafından vurularak yakalandı.

Merkel’e suikast girişimi

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında suikast girişimine uğradığı ortaya çıktı. Yerel polis kaynakları, kimliği açıklanmayan bir kişinin, siyah renkte Mercedes marka bir araçla, Merkel’in bulunduğu araç konvoyuna, havaalanından kent merkezine doğru giderken dalmaya çalıştığını açıkladı.

Polisleri ezmeye kalktı

Konvoyun geçtiği güzergahta güvenliği sağlayan polis memurlarını aracıyla ezmeye çalışan zanlının, güvenlik güçlerince vurularak durdurulduğu kaydedildi. Yaralı olarak ele geçirilen saldırganın aracından bir cop, göz yaşartıcı gaz fişeği, kelepçe ve çineto blokları çıktığı belirtiliyor.

Terör bağlantısı araştırılıyor

Prag polisi, saldırganın terör bağlantısı olup olmadığı konusunda bir açıklama yapmadı.

Merkel’in Prag ziyaretinin planlandığı gibi geçtiği, Alman Şansölyesi’nin önce Başbakan Bohuslav Sobotka’la, ardından da Devlet Başkanı Milos Zeman’la bir araya geldiği ifade edildi.

Merkel’in ziyareti sırasında göçmen karşıtları, Prag’ın değişik yerlerinde, Almanya’nın göçmenlere uyguladığı ‘açık kapı’ politikasını protesto için gösteri düzenledi.

Haberin Devamı