Gazete Vatan Logo

Memurlar için ne zaman emekli olurum uygulaması var mı?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun herhangi bir kurumuna tabii olarak çalışan tüm kişiler ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanabilirler. Nasıl ve nereden ulaşacağınıza haberimizden erişebilirsiniz.

Memurlar için ne zaman emekli olurum uygulaması var mı?

Sosyal Güvenlik Kurumunun en önemli hizmetlerinden birisi vatandaşların sosyal güvencelerini sağlamaktır. Yani bir vatandaş sosyal güvencesini sağlamak istiyorsa bunu Sosyal Güvenlik Kurumundan sağlamalıdır. Sosyal güvencesini sağlayan vatandaşların sağlık masraflarını Sosyal Güvenlik Kurumu karşılamaktadır. Yani herhangi bir hastane ve kaza masrafı durumunda Sosyal Güvenlik Kurumu bütün masrafları üstlenmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumunun sosyal güvencelerinden faydalanabilmek için kuruma yaptığınız işe bağlı olarak prim veya sigorta yatırmanız gereklidir. Bu yatırdığınız prim ve sigortalar sayesinde vatandaşlar sosyal güvencelerini sağlayabilir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SSK ya bağlı olan vatandaşlar sigortalı bir işe girdiği zaman vatandaşların sigortalarını çalıştıkları iş yeri ödemektedir. Esnaf veya tarım işini yapan vatandaşlarımız ise bağ-kur kurumuna bağlıdırlar. Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlarda Sosyal Güvencelerden faydalanmak istiyorsa bağ-kura prim yatırmaları gereklidir. Bu yatırılan primler sayesinde vatandaşların sosyal güvenceleri sağlanmış olur. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde sosyal güvenceler sağlandığı gibi ayrıca vatandaşları emekli de yapar. Sosyal Güvenlik Kurumunun vermiş olduğu hizmetlerden bir tanesi de vatandaşları emekli yapmaktır.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu emeklilik için bazı şartlar belirlemiştir. Bu belirlediği şartlardan birisi emeklilik için yatırılması gereken prim ve sigortaların tamamlanmasıdır. Bağlı olduğunuz kuruma göre prim veya sigorta yatırmanız gereklidir. Bu yatırılan prim ve sigortalar tamamlandığı zaman bağlı olduğunuz kurumdan emekli olabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun emeklilik için belirlemiş olduğu diğer şart ise emeklilik yaşıdır. Emekli olabilmek için Sosyal güvenlik Kurumunun belirlemiş olduğu emeklilik yaşı vardır. Sosyal Güvenlik Kurumu emeklilik için doldurulması gereken yaşı kadınlarda ve erkeklerde farklı olarak belirlemiştir. Emeklilik yaşı kadınlarda 55 iken erkeklerde 60 olarak belirlenmiştir. Bu yaşları dolduran vatandaşlar bağlı oldukları kurumdan emekli olabilirler ve emekli maaşı alabilirler.

Haberin Devamı

İnternetin gelişmesi ile birlikte ülkemizde bulunan çoğu kurum ve kuruluş internet uygulamalarını geliştirmiştir. Bu gelişen internet uygulamaları sayesinde vatandaşlar çoğu işlemini internet üzerinden gerçekleştirmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu da internet teknolojisini en iyi kullanan kurumlardan bir tanesidir. İnternet üzerinden bir çok hesaplama programı vardır. Bu hesaplama uygulamalarından bir tanesi de ne zaman emekli olurum uygulamasıdır. Çalışan vatandaşlar tam olarak ne zaman emekli olacaklarını bilmeyebilirler. Sosyal Güvenlik Kurumu da vatandaşların mağdur olmaması için böyle bir uygulama geliştirmiştir. Ne zaman emekli olurum adı verdiği bu uygulama sayesinde internet üzerinden emeklilik yaşınızı hesaplayabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu ne zaman emekli olurum uygulamasını her kurum için farklı şekillerde tasarlamıştır. Yani SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumları için farklı internet uygulamaları vardır. Vatandaşlar bağlı oldukları kurumun internet uygulamasına giriş yaparak hesaplama işlemini gerçekleştirebilirler.

Haberin Devamı

SSK ya bağlı olan vatandaşlar hesaplama işlemi için ilk olarak internet üzerinden SSK için düzenlenmiş olan ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Burada bazı sigorta ve emeklilik bilgileriniz gerekli olabilir. Hesaplama işlemi için ilk olarak kişisel bilgilerinizi girmeniz gereklidir. Kişisel bilgiler bölümünden cinsiyetinizi girdikten sonra doğum tarihinizi ve hizmete başlangıç tarihinizi gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Maluliyet ve erken yaşlanma durumunuz var ise bunu da seçeneklerde belirtmelisiniz. Mevcut bilgileriniz bölümünde ise SSK prim ödenen gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, askerlik gün sayınız, fiili gün sayınız ve yurt dışı gün sayınızı girmeniz gereklidir. Son olarak 3600 günün doldurulduğu tarihi girdikten sonra hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bağ-Kura bağlı olan vatandaşlarda aynı şekilde internet üzerinden bağlı oldukları kurumun internet uygulamasına giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra ilk olarak emeklilik bilgilerini girmeleri gereklidir. Emeklilik türü ve cinsiyet bilgileri girildikten sonra doğum tarihi bilgisi de girilmelidir. Özel durum bilgileri kısmında ise maluliyet var mı? var ise derecesi ile birlikte girilmelidir. Erken yaşlanma durumu var ise bunu de seçeneklerde belirtmelisiniz. Bakıma muhtaç malul çocuğunuz var ise bunu da belirtmelisiniz.

Emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar da internet üzerinden kendi kurumları için tasarlanmış olan ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra ilk olarak cinsiyet bilgisi girilmelidir. Daha sonra hizmete başlangıç ve bitiş tarihini gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelidir. Son olarak da hizmet türünü seçmelisiniz.