Gazete Vatan Logo

Memur emeklisine aile yardımı verilecek mi?

Türkiye’de emekli maaşına promosyon ve ikramiye gibi ek ödeme destekleri sunuluyor. Emekliler dışında işçi ve memura doğum, aile, evlilik gibi sosyal destekler de sağlanıyor. Bu yardımlardan aile yardımı memurlara sunulurken, memur emeklilerine ise yansıtılmıyor. Talepler doğrultusunda konu yeniden gündeme geldi. Peki, memur emeklisine aile yardımı verilecek mi? Emekliye aile yardımı ne kadar olacak?

Memur emeklisine aile yardımı verilecek mi?

Memur emeklilerine ek gelir imkânı mı doğuyor? Memurlara verilen aile yardımının memur emeklilerine de ödenmesi yeniden gündemde. Memur konfederasyonları, yıllardır aile yardımının emekli maaşlarına da yansıtılmasını istiyor. Anrakara’da Memur-Sen tarafından 31’inci Temsilciler Toplantısında çeşitli kararlar alınmıştı. Bu kararlardan biri de 2020 yılbaşı öncesi kamu görevlilerine yönelik teşvik ve destek paketlerinin hazırlanarak yürürlüğe konuşulması gerekliliğiydi. 2020 yılına yaklaşırken gözler yeniden Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısına çevrildi. Memurlara ve memur emeklilerine yönelik birçok talebin ele alınıp, konuşulduğu toplantıda memur emeklilerine aile yardımına yönelik bir kararın çıkıp, çıkmayacağı ise merak konusu. Talep kabul edilirse, 2 milyon memur emeklisi ek gelire kavuşacak.

Memur emeklisine aile yardımı verilecek mi?

Türkiye Emekliler Derneği, “kamu çalışanlarına ödenen aile yardımının, tüm emeklilere de yapılması’’ çağrısı yaptı. Memur sendikaları ise çağrıya kulak verip, bu ay yapılacak Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında “memurlara verilen aile yardımı emeklilikte de sürsün” diyecek. Konu KPDK’dan çıkmazsa, toplu sözleşme gündemine taşınacak.

Haberin Devamı

Memur emeklisine aile yardımı gelirse ek gelir ne kadar olacak?

Memur emeklilerinin aile yardımı talebi hayat geçerse, emekliler aylık 344 TL ek gelir elde edecek.

Memurlara her ay aile yardımı kapsamında, çalışmayan eş için aylık 278 lira 69 kuruş, çocuk yardımı tutarı da 0-6 yaş için 65 lira 30 kuruşken, 6 yaş üstü için 32 lira 65 kuruş.

Eşi çalışmayan, 0-6 yaş arası 2 çocuğu olan bir memur ise, aylık 409 lira 29 kuruş aile yardımı alıyor.

Ödenen aile yardımları ise zam dönemlerinde memur maaş katsayısındaki artışla birlikte yükseliyor.

Eğer emeklilere de aile yardımı hayata geçerse, eşi çalışmayan, 6 yaş üstü 2 çocuğu olan bir emekli, aylık 343 lira 99 kuruş ek ödeme alabilecek.