Cep telefonum ve bilgisayarım olmadan asla!

Teknoloji çoktan geldi hayatımızın merkezine yerleşti. Artık sohbetlerimizi internette yapar, bayram tebriklerimizi cep mesajıyla atar, şarkıları ipod’lardan dinler olduk

Haberin Devamı

Teknoloji çoktan geldi hayatımızın merkezine yerleşti. Artık sohbetlerimizi internette yapar, bayram tebriklerimizi cep mesajıyla atar, şarkıları ipod’lardan dinler olduk. Cep telefonlarıyla fotoğraf çekiyor, dijital kameralarla sonsuz sayıda görüntü biriktirebiliyoruz. Çoğu insan için en az ekmek kadar, su kadar önemli diz üstü bilgisayarları.
Peki gerçekten de teknolojiyi doğru kullanıyor muyuz? Sadece ihtiyaçtan mı satın alıyoruz, yoksa bu aynı zamanda bir hava atma biçimi mi? Bir buzdolabıyla 30 sene idare ederken, neden her fırsatta cep telefonlarımızı yeniliyoruz? Aşk mesajlarımızın sevgilimizden önce uzaydaki uydulara gitmesini nasıl bu kadar çabuk benimsedik?

Bir tarafta “Ne teknolojisi, daha elektriği olmayan köyler var” diyenler... Öte yanda “Teknoloji, Japonya’da bile olsa gidip almalıyız” diye düşünenler. Bir yanda “Eskiden derin dondurucu, mikro dalga, DVD, ev sineması ya da plazma mı vardı?” diyerek teknolojinin bu kadar vazgeçilmez hale gelmesini eleştirenler. Diğer yanda “Bilim kurgu filmlerde izlediğimiz lazer teknolojisini bugün artık epilasyonda kullanıyoruz” diyerek gelişmeleri an be an takip edenler...

Beyaz’ın, Kadir Çöpdemir ile sunuduğu Biri Bana Anlatsın’da bu hafta teknolojiyle ilişkimiz sorgulanıyor. Beyaz “Toplum olarak teknolojiyi ne kadar kullanıyoruz?” diye soracak. Hasan Kaçan, Radikal gazetesi teknoloji editörü Serdar Kuzuloğlu, İrfan Sayar (Zihni Sinir) ve Türkiye Bilişim Derneği Yön. Kur. Bşk. Turhan Menteş ülkemiz insanının teknolojiye bakışını, ilgisini ve kullanım alanlarını tartışacak. NTV’deki programın başlama saati 20.30.

Döndüm daldan kopan kuru yaprağa leylim ley
CNN Türk bu gece, hafızalarımıza kazınmış onlarca şarkıya imza atan Zülfü Livaneli’nin Kuruçeşme Arena’da verdiği konseri yayınlayacak. Saat 21.00’de başlayacak muhteşem konserin sunuculuğunu Sunay Akın, açılış konuşmasını ise Yaşar Kemal yapmıştı. Odam Kireç Tutmuyor’dan Karlı Kayın Ormanı’na, Leylim Ley’den Çırak Aranıyor’a, Livaneli şarkılarıyla ve sürpriz sanatçıların yorumlarıyla müzik dolu bir gece geçirmek isteyenler kaçırmasın...

Çınar, Mavi’yi affedecek mi?
Hayranlarının son zamanlarda iki haftada bir yayınlanması yüzünden şikayet mektupları yağdırdıkları Hırsız Polis’in bu gece ekrana gelecek yeni bölümünde Aksak, sözünü tutacak. Mahide Hanım’a gerçeği anlattıracak ve Çınar’ın serbest kalmasını sağlayacak. Ancak sevdiğine kavuşan Mavi, Aksak’la yaptığı bu anlaşmayı Çınar’a nasıl anlatacak?

Çınar, özgürlüğünü baş düşmanı Aksak’a borçlu olduğunu öğrenince ne yapacak? Genç polis, bunu içine sindirebilecek mi? Yoksa Mavi’ye olan güveni onarılmaz bir yara alan Çınar, iyice zedelenen ilişkisi konusunda başka bir karar mı verecek? Tüm bu sorular, sevilen dizinin bu gece saat 21.50’de ekrana gelecek yeni bölümünde yanıt bulacak.

ÖRÜMCEK ADAM reyting duvarını aştı
Salı gecesi ekranlarda adeta bir film şöleni yaşandı. Ekranlardaki film zenginliği, Bayram gecesine de ayrı bir keyif kattı. Kanal D’de Garfield ile Örümcek Adam, atv’de Döngel Karhanesi ve Vizontele Tuuba, Show’da ise Cem Yılmaz’lı G.O.R.A yayınlandı. Bayramlık film rekabetinde birinciliği Örümcek Adam kazandı. Onu, tüm kişilerde sırasıyla Garfield, G.O.R.A, Döngel Karhanesi ve Vizontele Tuuba izledi. AB Grubu’nda ise Döngel Karhanesi ikinci çıkarken, Vizontele Tuuba üçüncü, Garfield dört ve G.O.R.A da beşinci geldi.

DİĞER YENİ YAZILAR