Ergenekon sanığı Nurseli anlatıyor

Haberin Devamı

Yılların oyuncusu Nurseli İdiz de Ergenekon sanığı oldu. Ne acayip iş değil mi? Filmlerini konuştuk... Aşklarını, tiyatro sahnesinde rol aldığı oyunları. Başarılarına tanık olduk. Hatalarına da elbette. Kimimiz sevdi, kimimiz eleştirdi, beğenmedi. Nurseli İdiz’in hayatı, geçtiğimiz günlerde kökünden değişti. Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındı Nurseli İdiz. Sonra bırakıldı. “Bir daha telefonda hiçbir şey konuşmayacağım” açıklamasını yaptı. Belli ki telefon konuşmaları yüzünden yanmıştı canı. Nurseli İdiz, bu gece saat 21.00’de, NTV’de Haydi Gel Bizimle Ol’un konuğu olacak. Biliyorum, dört kadın ona en çok da gözaltında yaşadıklarını anlattırmaya çalışacak. Yıllarını sanata adamış bir ismin, bu gece sanattan konuşmaya pek fırsatı olmayacak. Bakalım bu program gerçekleşebilecek mi? Bakalım Nurseli İdiz, başına gelenler konusunda açıklama yapabilecek mi? Bunların yanıtını şimdiden söylemek mümkün değil. Ama Haydi Gel Bizimle Ol’un en önemli bölümlerinden birini izleyeceğimizi söylemek de kahinlik değil.

Günün ikinci önemli gelişmesi, Beyaz Öztürk’ün CNN Türk ekranındaki programı Nası Yani’nin geri dönmesi. Beyaz’ın yanında bu sezon Meral Okay olacak. Nası Yani? ilk haftasında genç oyuncu Burcu Kara, sosyetik güzel İvana Sert, modacı Sibel Karakaşlı ve Süper Ajan K9 filminin oyuncuları Didem Erol ile Melih Ekener’i ağırlayacak. Seyircisine birçok yenilikle merhaba diyecek olan Nası Yani?, saat 20.30’da başlayacak.



***




Ya tuz da kokarsa...

GÜNÜN BELGESELİ


Yerli belgesel kanalımız İZ TV’de bu gece saat 23.00’te ekrana gelecek belgeselde Coşkun Aral, insanoğlunun yaşamını devam ettirebilmek için gereksinim duyduğu en önemli minerallerden biri olan tuzun izini sürüyor. Tuz olmasa yaşam da olmazdı. Çünkü öyle önemli bir mineral ki tuz, eksikliği de fazlası da insan hayatını doğrudan etkiliyor. Hayatı başlatıyor ya da bitiriyor. Peki ya tuzun kaynağı neresidir? Ülkemizde çok az bilinen o dev tuz rezervi nerededir? Ve acaba Türkiye kendi özkaynağı olan tuzuna sahip çıkabilmekte midir? İşte tüm bu soruların cevabını öğrenmek ve ülkemizin tuz ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan ama kirli atıklar nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan Tuz Gölü’nün trajedisine tanık olmak istiyorsanız, bu kaliteli belgesel yapımı kaçırmayınız.



***




Kazım Abi güle güle

Güzel adamdı. Gözlerinin içi gülen adamdı. Hayatı en dolu dolu yaşayandı. Her zaman anlatacak bir hikayesi, her zaman örnek alınacak bir tavsiyesi vardı. Acayip şık giyinir, tarzıyla o yaşına rağmen hepimize fark atardı. Sağlam Beşiktaşlıydı. Arkasında kendisi gibi yakışıklı, aslan gibi bir evlat ve bir dolu da dost bıraktı. Mekanın Cennet olsun, yüreğin ışıkla dolsun Kazım Abi. Güle güle...


***




GÜNÜN SÖZÜ

Allah bana gazetelerdeki o sataşmaların eksikliğini göstermesin. O sataşmaların bittiği gün, ben de bitmişim demektir. Bana kimse yazı yazma gereği duymuyor, beni kimse adam yerine koymuyor demektir. İşte o zaman emekli olurum. (Hıncal Uluç, Full Ekran’da söyledi.)



***




BUNU DA DUYDUK!

Ahmet Hakan bir ara sazan gibiydi. Hıncal bulsam da yazsam diye dolaşıyordu. Şimdi öyle değil. Artık kendine güveni geldi. Okuyucuyla ilişkisini kurdu, kendi okurunu oluşturdu. Ahmet Hakan için Hürriyet alanlar olduğunu biliyorum. (Hıncal Uluç, Full Ekran’da söyledi.)

DİĞER YENİ YAZILAR