Reytingin sırrı gözbebeklerinde saklı

Haberin Devamı

Gözleriyle, gözbebekleriyle oynuyorlar. Canlandırdıkları her karakteri içlerinde yaşıyor, rolleri kimse adeta o oluyorlar. Yaprak Dökümü bir dizi değil, sanki bir oyunculuk gösterisi. Bu emeğin ve samimiyetin karşılığını da, reyting listelerinde her zaman açık ara birinci çıkarak alıyorlar. Çarşamba gecesi ekranlarda yine Yaprak Dökümü fırtınası vardı. Dizi, geçen sezon bıraktığı yerden daha da bir ivme kazanmış olarak yeni sezona başladı. Leyla ile Necla’nın göz göze oynadıkları, ağladıkları ve ağlattıkları o barışma sahnesi, Ali Rıza Bey’in nefes almadan izlediğim her hareketi ve elbette Ferhunde, Cevriye ve diğerleri. Yeni sezona müthiş bir reyting rekoruyla başladılar. Açık olan her on televizyonun altısında çarşamba gecesi yine onlar vardılar. Kendilerinden sonra gelen bütün programları ikiye, üçe katladılar. İlk bölümünden belli, bu sezon diziler liginin en tepesinde yine Yaprak Dökümü olacak. Senaryosu, çekimleri, bütün teknik ekibi de muhteşem ama her şeyden önce gözbebeklerine yansıyan bu oyunculuk başarısı onları zirvede tutacak.
iki yeni dizi art arda
Dönelim günün yeni işlerine. Yani iki ayrı kanalda izleyeceğimiz iki yeni diziye. İlki saat 20.00’da Show’da başlıyor. Başrollerde genç oyuncular İsmail Hacıoğlu, Vildan Atasever ve Özgür Çevik yer alıyor. Show’un bu gece galasını yapacak yeni dizisi Gece Sesleri ismini taşıyor. Dizinin konusunda parçalanmış aileler, aşk, saklanan gerçekler, yalanlar ve gerçeğin peşinde koşanlar var. Günün ikinci yeni dizisi saat 22.00’da ve Star ekranında. Orhan Kılıç, Sezin Akbaşoğulları ve Burak Sergen’in önemli rolleri paylaştığı dizinin ismi Derdest. Gelelim konusuna... Mehmet karısını, oğlunu çok seven bir babadır. Bir gün bir kazada ailesini yitirir, Mehmet yalnız kalır. Suç, çeşitli entrikalarla ve sahte belgelerle üstüne yıkılır, suçlu olur. Suçsuzluğunu kanıtlayamaz, mahkûm olur. Masumiyetini ispat etmek için hapishaneden kaçar, kaçak olur. Asıl suçlular tutuşur, birbirlerine düşerler, bir deli kurşun çıkar. Suç yine Mehmet’e kalır, katil olur. Kendi gibi ezilen, haksızlığa uğrayan insanlar görür adaletin yanıltıldığını, tanık olur. Kendi onuru için, haksızlığa uğrayan insanlar için savaşmaya karar verir ve kahraman olur... Bu akşam ekranlarda bir de dünyanın en hızlı adamlarının yarışına tanık olacaksınız. Olimpiyatlarda birlikte koşamayan Usain Bolt, Asafa Powell ve Amerikalı Tyson Gay, bu akşam Golden League Brüksel Grand Prix’inde kozlarını paylaşacak. Golden League’in beşinci etabını 9.83’lük derecesiyle kazanan olimpiyat ve dünya rekortmeni atlet Usain Bolt’un bu kez işi hiç de kolay değil. Hafta arası Londra Grand Prix’inde 9.72 gibi dünyanın gelmiş geçmiş en iyi ikinci derecesini egale eden Asafa Powell, amacının 9.60’ın altına inmek olduğunu söylüyor. Tyson Gay ise olimpiyatlarda yaşadığı hayal kırıklığını atmak ve geçilemez diye nitelendirilen Usain Bolt’u geçerek moral bulma peşinde. NTV Spor’dan canlı yayınlanacak bu müthiş yarışın başlama saati 21.00.

*****

GÜNÜN DİYALOĞU

MUHAMMED NUR DOĞAN: İslami kavramların ticarete alet edilmesiyle, bu tip istismarlarla çok karşılaşıyoruz. Adam dükkan açmış, adı Uhud ciğercisi. Yok efendim, İtikat kömürleri...
İBRAHİM SADRİ: Hocam, Kıyam demir doğrama var...
(Her şeyi Söylemek Mümkün’den.)

*****

GÜNÜN SÖZÜ

Kadın iç çamaşırı firmalarına İslami isimler koyacak dereceye geldi bu istismar. Mesela Allah’ın adını zikretmek olan tekbir kelimesini, ki Allah’u ekber demektir, bir giyim firmasının almasını ben hiç uygun bulmuyorum. (Muhammed Nur Doğan, Her Şeyi Söylemek Mümkün’de söyledi.)

DİĞER YENİ YAZILAR