Yeni sezon kıran kırana başladı

Haberin Devamı

Pazartesi günü hem okulların açılması, hem de Ramazan ayının başlamasıyla bütün kanallar aynı anda gaza bastılar. Ekranda, sabahın erken saatlerinden sahur vaktine kadar müthiş bir rekabet yaşandı. Gelin şimdi reyting verileri ışığında yeni sezonun ilk gününün bir analizini yapalım. Haftanın ve sezonun ilk gecesinde kim elindeki kozu doğru oynadı, kimler hayal kırıklığına uğradı haydi birlikte bir göz atalım. Analize günün en önemli gelişmesiyle başlayalım.

İlk raund Dündar’ın

Geçen sezon zirveden hiç inmeyen Var mısın Yok musun? bu kez dizilere geçildi efendim. Hem de üç diziye birden. AB Grubu’nda sırasıyla Elveda Rumeli, Yol Arkadaşım ve Akasya Durağı, Tüm Kişiler’deyse Akasya Durağı, Elveda Rumeli ve Yol Arkadaşım geceyi ilk üç sırada, Acun’un yarışmasının önünde bitirdi. Bu durum, seyircinin Var mısın Yok musun?’a geçen seneki ilgiyi göstermeyeceğinin de çok önemli bir işareti. Acun’un işi bu sezon, geçen yıla göre çok daha zor olacak gibi görünüyor. Çünkü bütün kanallarda birbirinin peşi sıra hepsi de çok iddialı diziler gösterime giriyor. Ana haber yarışındaysa, sezonun ilk gecesine Uğur Dündar’lı Star Ana Haber damgasını vurdu. Uğur Dündar, her iki reyting kategorisinde birden ilk günden zirveye oturdu. AB Grubu’nda ikinci sırada Show, üçüncü atv çıkarken, Tüm Kişiler’de ikinci yine Show, üçüncü ise Mehmet Ali Birand’lı Kanal D Ana Haber oldu. Geçen yıl Uğur Dündar’la zirve yarışı yapan Mehmet Ali Birand, ana haber öncesi yayınlanan Ceza Mahkemesi adlı programın düşük reytinginin bedelini ödüyor. Ceza Mahkemesi cezayı adeta kendisine değil, kendisinden hemen sonra yayına giren Birand’a kesiyor. Fox, ana haber bültenini saat 22.00’a alarak büyük bir kumar oynadı. Kanal, ilk günden aldığı yüksek reytingle doğru hamle yaptığını kanıtladı. Atv’nin yeni transferi Bizin Evin Halleri kanalını AB Grubu’nda 8, Tüm Kişiler’de 13. sıraya taşıdı ve Kanal 1’in elinden ne kadar önemli bir silahı kaçırdığını da bir kez daha ispatladı.

Nihat Hoca’dan rekor

Gelelim günün izlenme payı açısından rekor kıran işine. Bu kürsüde elbette ağzından bal damlayan nur yüzlü hocamız Nihat Hatipoğlu oturuyor. Star ekranındaki Nihat Hoca’lı Sahur Özel, o saatte ekran karşısında bulu-nan her yüz seyirciden 34’üne kendisini izletmeyi başararak yeni bir rekora imza attı. Nihat Hatipoğlu tek kişilik bir reyting makinesidir diye boşuna yazmamışım. Hoca, bu Ramazan’da da ekranların yıldızı olacağını bu kutlu ayın daha ilk gününden ispatladı.


*****

Efsane geri dönüyor

Yaprak Dökümü... Son yılların en sevilen, en çok ilgiyle seyredilen aile dizisi. O gerçek bir ekran efsanesi. Yayınlandığı saatlerde sokakları boşaltan, bütün Türkiye’yi ekran karşısında iki saat kıpırtısız oturtan son zamanların en görkemli projesi. Bu gece kendi yayın saatinde, yani saat tam 20.00’da yine huzurunuzda olacak. Tekrar bölümleriyle bile reyting listelerinin zirvesinden hiç inmeyen Yaprak Dökümü, yeni sezonda bu akşamki galasıyla eminim yine yeni rekorlara imza atacak. Peki dizinin bu akşamki bölümünde neler yaşanacak? Şevket, kendisini aldatan (ama ne bölümdü) Ferhunde’yi hayatından çıkartabilecek mi? Ali Rıza Bey ve Hayriye Hanım’ı evde hangi acı olay bekliyor? Yoksa artık Ali Rıza Bey gelecek güzel günlere dair umudunu mu yitiriyor? Ferhunde kendisine yeni bir hayat kurabilecek mi? Evini satıp bütün parasını Tahsin’in önüne koyan Cevriye Hanım, bu jestinin bedelini nasıl ödetecek? Peki ya Necla ile Cem... Onların öyküsü mutlu sonla bitebilecek mi? İşte bütün bu sorular, Yaprak Dökümü’nün bu gece ekrana gelecek yeni bölümünde yanıt bulacak. Havalar yavaş yavaş serinlemeye başladı, ama sonbahar, tadını biraz da Yaprak Dökümü’nün geri dönüşüyle bulacak. Sizce de öyle değil mi? İyi seyirler...

*****

GÜNÜN DİYALOGU

SERDAR BALİ: Benim anladığım kadarıyla, hocayla Mehmet Topal arasında bir sıkıntı var. Bir beyin sıkıntısı var..
AHMET ÇAKAR: Ne sıkıntısı var? Bula bula, gücü Mehmet Topal gibi tertemiz bir çocuğa mı yetiyor?
(6 Pas’tan.)

GÜNÜN SÖZÜ

Artık Türkiye’ye bedelsiz futbolcu falan gelmesin. Türkiye’ye iyi futbolcu gelsin. Geldikleri zaman burası onlar için son durak oluyor. Al sana Roberto Carlos. Bakıyorsun, toptan başka her şeyle oynuyor. Niye böyle? Bari ikinci durakta gelsinler. (Erman Toroğlu, Maraton’da söyledi.)

DİĞER YENİ YAZILAR