Bakalım yeni dizisi tutacak mı?

Haberin Devamı

Bazı roller bazı aktörlere yapışıp kalır. Öylesine özdeşleşmiştir ki oyuncu canlandırdığı o karakterle, bir ömür üzerinden izlerini silmek için çalışır. Tamer Karadağlı da benim hafızamda ne yaparsa yapsın taş fırın erkeği, yani Çocuklar Duymasın’ın Haluk’u olarak kalmıştır. Ekran tarihinin en başarılı dizilerinden biriydi Çocuklar Duymasın. Daha sonra Çocuklar Ne Olacak diye yeni bir versiyonu da çekildi ama pek ses getirmedi.

Dizilerin ikinci liginde

Ardından Yağmur Zamanı’nda Fırat olarak izledik Tamer Karadağlı’yı. Dizi, ekranın o zamanlarının kalburüstü işlerindendi. Ancak 2006’da çektiği Hayatım Sana Feda da, Seda Sayan’la başrolleri canlandırdığı geçen yıl yayınlanan Fedai de pek beğenilmedi, sevilmedi. Karadağlı’ya beklediği reytingleri de etkiyi de getirmedi. Şimdi uzun süre ara verdiği diziler liginde sevenlerinin karşısına bir yazlık yapımla çıkıyor. Kış ekranında onca iddialı projenin arasında göremediğimiz Karadağlı, tatilden bir yaz dizisiyle dönüyor. Aslına bakarsanız bir alt lige iniyor. Seyircisiyle hasretini, birkaç ay sonra ekranda kalıp kalamayacağını kimselerin bilemeyeceği bir yazlık diziyle gidermeyi deniyor. Üstelik bu kez karşımıza bir ağa olarak çıkacak. Bu ağa karakteriyle, seyirciyi güldürmeye uğraşacak. Dizinin diğer önemli rollerinde Emel Müftüoğlu, Feride Çetin, Durul Bazan ve Zerrin Sümer var. Bana sorarsanız, Tamer Karadağlı’dan bir ağa tipi çıkart-maya çalışmak büyük kumar. Yine de hayırlı olsun diyelim. Son Ağa’nın değerlendirmesini yapmak için, bu gece diziyi seyredip, önümüzdeki günleri bekleyelim.

*****

Akdenİz’İn sesİ YASMİN LEVY

Kalbin sesi, kalbimin sesi sanki. Öylesine yürekten, öylesine kavurucu ve bir o kadar da tanıdık nefesi. Pazar günü İbo Show’un konukları arasındaydı. Bu hafta ekranda, farklı kanallarda hep Yasmin Levy vardı. Akdenizli olmanın bütün coşkusuyla haykırıyor. Şarkılarında bu toprakların kokusu var. Bütün diller, bütün kültürler, bütün dinler mistik bir ilahi tadında yankılanıyor sesinde. Anadolu kökenli bir kadın Yasmin. Şarkılarında, Sefarad’ların unutulmaya yüz tutmuş dilleri Ladino’dan izler, 1492’de İspanya’dan kaçıp Osmanlı’ya sığınan Yahudi kültüründen esintiler hissediliyor. Fonda yükselen kanun ve ud, darbuka, klarnet ve zurna bizden. Her notasına sinmiş acı ve aşkın buğusu hepimizden. Flamenko ile arabesk adeta dans ediyor o söylerken. Yeni albümü çıkmış, şiddetle tavsiye ediyorum. Ben böyle yürekten söyleyen ses çok az duydum. Çoktan dinlemiş ve sizlerle de paylaşmış olmalıydım, huzurunuzda itiraf ediyorum.

*****

Anadolu’nun Agarta’sını merak edenler kaçırmayın

Hayır, bu programda Ergenekon falan anlatılmayacak. Ne Kurtlar Vadisi’ne gidecek konu, ne de Büyük İskender’e uzanacak. Bu, ekranlarımızın ilk gerçek arkeoloji programı. CNN Türk ekranında saat 20.30’da başlıyor ve Taştaki Sır ismini taşıyor. Yapımın bu geceki bölümünde Anadolu’nun kehanet merkezi, bu toprakların Agarta’sı Didim’in öyküsü var. Defne yapraklarını çiğneyerek transa geçen ve gaipten haberler veren rahipleri, Ege’nin muhteşem antik kenti Milet’i, tarihi, arkeolojiyi seviyorsanız kaçırmayın. Agarta burnumuzun dibinde duruyor, hiç boşuna Orta Asya’larda aramayın.

*****

Günün Sözü

Özdemir Erdoğan barajını aşmak için kız olmak lazım. Abi, senin 52 yıllık müzik bilginin, özel yaşantının, dostluğunun önünde saygıyla eğilirim ama jüri üyeliğin sıfır. Hakikaten korkak bir adamsın sen Özdemir Abi... (Faik Öztürk, Şarkı Söylemek Lazım’da söyledi.)

Günü Diyalogu

SEDA AKGÜL: Sizi çok özledik. Özellikle de Huysuz Virjin olarak çok özledik. Son olarak söyleyeceğiniz bir şey var mı?

SEYFİ DURSUNOĞLU: Beni boşanma konulu bir programa çağırdığınız için çok teşekkür ederim. (Aramızda Kalsın’dan.)

DİĞER YENİ YAZILAR