Çalık’a büyük haksızlık etmişim

Haberin Devamı

Atv’nin yeni dizisi Elif’i izleyince anladım yaptığım hatayı. Ahmet Çalık’ı muhafazakar bilirdim. Kanalı satın alınca, atv’nin de yayın çizgisi artık kökünden değişir demiştim. Hele de şirketin başında Başbakan’ın damadı olunca, o eski atv’yi mumla arayacağımızı zannetmiştim. Bir de üstüne Şemsi İnkaya, Fethullah Hoca’ya benziyor diye durup dururken onca para harcadıkları dizileri Sinekli Bakkal’ı yayından kaldırdıklarını duyunca, işte şimdi yandı gülüm keten helva diye iç geçirmiştim. Büyük hata etmişim. Çünkü yeni dizileri Elif, muhafazakarlık şöyle dursun, ekran tarihinin en erotik sahnelerini içeriyor.

Emanuelle’i hatırlayın!

Dizide birbirinden güzel, birbirinden seksi genç kızlar, minicik bikinileriyle arz-ı endam ediyor. Hele bir yağmur altında geçen sahne vardı ki, hiç sormayın. Örnek mi istiyorsunuz; o efsane Emanuelle serisini hatırlayın. En iyisi siz ne yapın edin, dizinin ikinci bölümünü kaçırmayın.

Beylere küçük bir uyarı

Elif’in gala gecesi geçen perşembe günü yapılmıştı. İzleyemedim çünkü o sıralar düğün telaşım vardı. Bu yüzden ancak pazartesi akşamı yayınlanan tekrar bölümünü seyredebildim. Yeni patronun bu kadar açık fikirli, yeni genel müdürünse bu kadar modern görüşlü olduğunu vallahi tahmin edemedim. İkisini de can-ı gönülden tebrik ederim. Elif’in yeni bölümü bu perşembe akşamı yayınlanacak. Diziyi eşleriyle birlikte izleyecek olan beyler; ben şimdiden uyarıyorum, aman ekrana yapışıp kalmayın, yoksa hanımlarınız sizi fena paylayacak. Emeği geçenler-in ellerine sağlık diyorum. Elif’in yeni bölümünü, ilk bölümü izleyenler beni anlıyordur, inanın iple çekiyorum.

*****


Ekranı yaz saatine göre ayarlayın

Diziler, yarışmalar hepsi tamam da artık biraz da kaliteli filmler yayınlamanın zamanı gelmedi mi? Sizce de bütün bir sezon boyunca o diziden ötekine koşuşturup duran seyirci, artık biraz da iyi - kaliteli film izlemeyi hak etmedi mi? Okullar zaten çoktan tatil oldu. Geceleri de sıcaktan uyku tutmuyor. İşte bu yüzden, şimdi kaliteli film yayınlamanın tam zamanıdır diyorum. Çünkü her gün bu talebi dile getiren onlarca mektuba cevap veriyorum. Televizyon seyircisi asla sadece dizi izleyicisi değildir. Yarışmalar da bir yere kadar; artık sıra kaliteli filmlerindir. Önümüzde yeni sezonun başlamasına kadar iki upuzun ay daha var. İşini bilen kanal yöneticisi, bu dönemi gecenin ilerleyen saatlerine kadar peş peşe filmler yayınlayarak kapar. Bakın işte Show her gece bir film yayınlıyor. Yayınladığı filmlerle, reyting pastasından en büyük dilimi kopartıyor. Şu diziler ve yarışmalar konusundaki yarış, artık biraz da filmler alanında yaşansa diyorum. Birbirinin benzeri şeyleri seyretmekten bıkan seyirci, tatil sevincini biraz da kaliteli yapımları izleyerek yaşasın istiyorum. Sonuçta ben bir aracıyım, inanın sizin müşterilerinizin talebini dile getiriyorum. Haydi...

*****


GÜNÜN DİYALOĞU

İBRAHİM TATLISES: Senin sesin bülbül gibi bülbül. Sana bir kaset yapayım mı ben?

BEYAZ: Yap ama boş bir kaset olsun abi. Bana biri bir kaset yaptı, içinden Emel Sayın’ın sesi çıktı. (İbo Show’dan.)

*****


BUNU DA DUYDUK!

Hayat Deyince’de bu hafta, iki çok değerli ve özel konuğum var. Onları çok seviyorum. Ama bir kapris, bir kapris sormayın... Dediler ki, “Sunay, programına seve geliriz ama havai fişek isteriz.” Beğendiniz mi sevgili Zeki Alasya ve Aydın Ilgaz, havai fişekleri... (Sunay Akın söyledi.)

DİĞER YENİ YAZILAR