Kahkaha ticareti devam ediyor

Haberin Devamı

Hani şu tv8 ekranında yayınlanan ve son günlerde hakkında sürekli bitti-bitecek-başka kanala geçecek dedikoduları çıkan Komedi Dükkanı var ya, kahkaha ticaretine devam ediyor efendim. Hem de aynı adreste, yani tv8’de. Usta Salih Kalyon’la, genç yetenek Tolga Çevik’i buluşturan yapım, önümüzdeki 13 hafta boyunca cuma akşamları saat 20.40’ta perdesini açmaya devam edecek. İçlerinde benim de yer aldığım Komedi Dükkanı’nın sevenleri de bu keyifli şovu 13 hafta daha doya doya izleyebilecek. Programın bu gece ekrana gelecek bölümünün bir de konuk sanatçısı var: Hakan Aysev.

Çarpıcı değişim sürüyor

Televizyonlardaki çarpıcı değişim de bütün hızıyla sürüyor. Bir yandan dört büyük kanal, ana haberin dört atlısı Mehmet Ali Birand, Ali Kırca, Uğur Dündar ve Mehmet Barlas’ın yarışına sahne olmaya hazırlanır-ken, önümüzdeki günlerde bçok yeni yapım da seyirciyle buluşmak için gün sayıyor. Sıralayalım...

Önce uzun zamandır yarışma kulvarından uzak duran Kanal D’nin önümüzdeki ayın ilk günlerinde yayınına start vereceği Düello’dan başlayalım. Düello genel kültürün yanı sıra cesareti, blöf yapma yeteneğini ve karşınızdaki rakibi yenmekteki kararlılığınızı da sınıyor. Yarışma; Almanya, İtalya, İspanya, Hollanda, Fransa, Brezilya ve Avustralya gibi dünyanın birçok ülkesiyle aynı anda başlıyor. Düello’nun açılış ödülü 100 bin YTL. Bu ödül, yarışma ilerledikçe daha da artıyor.

Star ekranında ise yeni bir dizi daha başlıyor; ismi Serçe. Serçe’nin en büyük özelliği, karakterlerin ve yaşanan olayların kurgu olmaması. Herkesin serçe diye çağırdığı, hariciyeci bir babanın kızı Yıldız ve Erzincanlı muhafazakar bir ailenin Amerika’da okumuş olan oğlu Doğu’nun gerçek hikayesinin anlatıldığı dizinin başrollerini Saruhan Hünel ve Başak Parlak paylaşıyor. Dizi de ayrıca Fikret Hakan, Sermin Hürmeriç ve Deniz Gökçer gibi birçok usta isim yer alıyor.

Şu günlerde yeniden atağa kalkan Star bir de komedi şovuna hazırlanıyor. Star Comedy Club adlı programda jüri üyesi olmayacak.

Stand-up yeteneğine güvenen yarışmacılar, sahnede onar dakikalık şovlar sunacak. Eğer siz de ben stand-up’çılara taş çıkartırım diyorsanız www.startv.com.tr adresine tıklayınız ve ayağınıza gelen şöhret fırsatını kaçırmayınız.

Son olarak martın ilk günü Fox ekranında perdelerini açacak olan Üvey Aile isimli yeni dizinin ismini söyleyelim. Dizinin aristokrat ailelerden geldiklerini zanneden ancak gerçekle sonradan yüzleşen iki aşık gencin hikayesini anlattığını söyleyerek bugünkü Bizim Ekran’ı bitirelim.


***



Kadıköylü dizi tutkunları Bıçak Sırtı ekibine kızgın

Hem de çok kızgın ve hatta kırgınlar. Bakın neler söylüyorlar... “Sayın Memet Güler. Ben de sizin gibi Bıçak Sırtı dizisinin hayranıyım. Hiç kaçırmadan, her bölümünü gözümü bile kırpmadan izliyorum. 7 Şubat günü Kadıköy Belediyesi, KASDAV, Caddebostan Lions, SONOMED gibi birçok kuruluşun ortak seçimi olarak Yılın TV Dizisi Ödülü’nü vermek üzere Caddebostan Kültür Merkezi’nde bir tören düzenlendi. Söyleşiler, ödül töreni ve ardından bir konser planlanmıştı. Maalesef bu törene diziden ve yapımcı firmadan dizinin koordinatörü dışında hiç kimse katılmadı. Katılanın da böyle bir tören için uygun kıyafeti yoktu. Oyuncular çok yorgun oldukları için gelememiş. Peki ya yapımcı firma TMC? Daha özenli kıyafetli, seyirciye saygılı biri gönderilemez miydi? Oyuncuların tamamı mı çok yorgun ve meşguldü? Bu durum karşısında seyircilerin büyük çoğunluğu durumu protesto edip, salonu terk etti. Neredeyse tamamı diziyi bir daha izlemeyeceğini söyledi. Hiç de haksız değiliz; reytinglerin aslanın ağzında olduğu bir dönemde kibir, verilen ödülü küçümseyiş, umursamazlık doğru bir davranış değil. Öteki diziler imza günleri, söyleşiler, set ziyaretleri düzenleyerek seyircilerini artırmayı denerken, bu yapılan seyirciye karşı çok büyük bir ayıptır. Sizin de belirttiğiniz gibi sadece AB Grubu’na hitap eden dizinin sınırlı izleyicisinin bir kısmını küstürmesi çok yanlış. Köşenizde bahsederseniz seyircinin bu tip olaylara ne kadar duyarlı olduğunu idrak eder, belki başka ödül verenlere karşı bu ayıbı işlemezler. Saygılarımla, Özlem Kurucu.” Hadi bakalım Bıçak Sırtı ekibi. Söz sırası sizde şimdi...


***



GÜNÜN SÖZÜ

Edu’yu forvete almamız lazım; çünkü bu kaçıncı golü. Sadece kendi kendimizle alay edebiliriz. Bu kadar güzel bir oyun tutturduğumuz 7 dakikadan sonra şimdi gel kendi kalene gol at. Haydi çocuklar, söylenecek söz yok... (Fenerbahçe-Sevilla maçında Halit Kıvanç söyledi.)


***



GÜNÜN DİYALOĞU

HALİT KIVANÇ: İnşallah siz bu gece Fenerbahçe’nin galibiyetini anlatırsınız, ben de yanda alkışlarım.

İLKER YASİN: Yanda alkışlamak yok Halit Abi! Hep beraber anlatacağız... (Fenerbahçe-Sevilla maçından.)

DİĞER YENİ YAZILAR