Seda’nın suare programı başlıyor

Haberin Devamı

Matinede, yani gündüz kuşağında zaten rakipsiz bir isim Seda Sayan. Kadınlar ona bayılıyor, Seda’nın Kanal D ekranındaki şovu her gün reyting listelerinin en üst sıralarında yer alıyor. Bu gece, Star ekranında başrollerini Seda Sayan ile Tamer Karadağlı’nın paylaştığı, uzun zamandır hakkında yazılıp çizilen dizi Fedai başlıyor. Dizinin hikayesi tanıdık. Her haliyle bir zamanların gişe rekorları kıran filmi Bodyguard’ı hatırlatıyor.

Seda kendini oynuyor

Fedai, geçmişi zorluklar ve acılarla dolu, bütün Türkiye’nin tanıyıp sevdiği, sahip olduğu her şeyi tırnaklarıyla kazıyarak elde etmiş bir ses sanatçısı olan Yıldız Akar (Seda Sayan) ile eski bir emniyet mensubu, teşkilata ve hayata küsmüş üst düzey özel bir güvenlik şirketinde çalışan Emir Bora’nın (Tamer Karadağlı) hayatlarının beklenmedik bir anda kesişmesini ve aralarında filizlenen aşkı anlatıyor. Dedim ya hikaye tanıdık. Ama kadro da, konu da çok iddialı. Bakalım Fedai, Seda Sayan’ın seyircisi tarafından da sevilip, izlenecek mi? Bakalım gündüz kuşağının reyting kraliçesi, dizisinde de aynı başarıyı sergileyecek mi? Merakla bekliyoruz...

*****


SIla’da bÜyÜk bİr hata yaptIm

Kanal 1’in, atv’den ilk transfer edeceği dizinin Sıla olduğunu yazdım iki gün önce. Çünkü Sıla bir FM Yapım dizisiydi. FM Yapım’ın F’si de, Kanal 1’in en tepe yöneticisi Faruk Bayhan’ın isminin ilk harfiydi. O yüzden ben de düz bir mantık kurup Kanal 1 ilk önce Sıla’yı transfer eder dedim. Ancak Faruk Bayhan telefon açıp böyle bir şeyin söz konusu olmadığı söyledi. Atv’nin dizileriyle, en azından şimdilik ilgilenmediklerinin altını çizdi.

Elbette kendi ağzından ifade ettiği sözlere itibar edilmeli, ben de ediyorum. Ancak asıl büyük hatayı başka yerde yaptım, onu da itiraf ediyorum. Çünkü Sıla’dan bahsederken, diziye gönül veren, her şeyiyle ilgilenen ve Sıla’yı adeta kendi çocuğuymuşçasına büyütüp, yetiştiren Gül Oğuz’un adını anmadım.

Kanallar arası transfere odaklanıp, o projenin gerçek sahibini atladım. Sıla elbette ve herkesten önce Gül Oğuz’un projesidir. Ve benim gibi işi televizyon yazarlığı olan birisi, bir projeden bahsederken mutlaka o işin gerçek sahibini de söylemelidir. Sıla’nın Kanal 1’e geçip geçmeyeceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ama o yazıda Gül Oğuz’un isminin geçirmediğim için gerçekten hata ettim, bunu da önce kendimiz düzelteceğiz. Düzeltiyorum...

*****

Gülse Birsel de sonunda Günaydın dedi

Ne desin? Mecburen, öyle gerektiğinden, iş ancak o şekilde devam edebildiğinden Günaydın dedi Gülse Birsel. Çünkü Avrupa Yakası’na bu sezon dahil ettiği iki isim de olmadı. İkisi de çok yetenekli oyuncular ama ne Gürgen Öz’ün, ne de Binnur Kaya’nın mayası bu dizide tutmadı. Yeni sezonun ilk haftalarında, yazdığı senaryoda bu iki isme ağırlık veren Gülse, son haftalarda yeniden eskilere odaklandı.

Ve elbette ekranların en komik, en yetenekli, en harika tiplemesini çıkartan Engin Günaydın’a yani Burhan Altıntop’a yazmaya başladı. Kim ne derse desin Avrupa Yakası’nı Burhan Altıntop taşıyor. Bana sorarsanız eski ekip ve İdare Müdürü Burhan zaten bir diziye fazla fazla yeter. Gülse her sezonun başında boşuna yeni isimler arıyor. Ben de elbette Günaydın diyorum. Avrupa Yakası’nın eski tadı belki yok ama Burhan Altıntop’u her zaman hayranlıkla ve gülmekten yerlere yatarak seyrediyorum.

*****

GÜNÜN DİYALOĞU

BEHZAT UYGUR: Çok başarılı olduğun kadar, çok da cesursun. Kıyafetin transparan...

ATİLLA TAŞ: Hayatımda ilk defa böyle bir şeye kalkışıyorum ama... Güzelim be! (Buzda Dans’tan.)

*****

BUNU DA DUYDUK!

Beyoğlu’nda tartıcılar var ya. O zamanlar diyet de yapıyordum. Sinemadan çıktım, balık pazarına doğru yürüyorum. Çocuk bağırıyor; “Tartı, tartı” diye. Kaç para dedim. Çocuk “Yok abi, sakın” dedi. (Ata Demirer, Hacıyatmaz’da söyledi.)


DİĞER YENİ YAZILAR