Hepimize hayırlı uğurlu olsun

Haberin Devamı

Ekranlarda her gün yeni bir diziyle tanışacağımız, yaz başında tatile gönderdiğimiz eski dostlarla birer birer kavuşacağımız günler geldi çattı. Televizyon kanalları, eylül ayının başlamasıyla birlikte sezonu açtı. Seçim atmosferinde geçen yaz aylarında yavaşlayan ekran trafiği, şimdilerde İstanbul’un 24 saat tıkalı olan E-5 karayoluna bile fark attı. Bu akşam iki yeni dizi birden perdelerini açarken, üç tane dizi de yeni sezon bölümleriyle sevenlerine merhaba diyecek. Tatil artık bitti efendim, ekranların vitrini bugünlerde büyük bir süratle tepeden tırnağa tamamen değişecek.

Show’dan iki yeni dizi

Günün ilk yeni dizisi, saat 20.00’de Show ekranında başlayacak olan Dudaktan Kalbe. Reşat Nuri Güntekin’in unutulmaz eserini beyazcama taşıyan dizinin başrollerinde Burak Hakkı, Aslı Tandoğan, Köksal Engür, Sadık Gürbüz, Fadik Sevin Atasoy ve Yiğit Özşener gibi isimler rol alıyor. Müthiş bir aşk hikayesini konu alan dizide, aşkın dudaktan kalbe inmeyeceğine inanan bir yalnız erkekle, aşk olmadan asla diyen yine yalnız bir kadının öyküsü anlatılıyor.

İkinci yeni dizimiz de Show ekranında yayınlanacak ve hemen Dudaktan Kalbe’nin ardından başlayacak olan Kuzey Rüzgarı. Dizinin başrollerinde Kadir İnanır ve Oktay Kaynarca gibi seyircinin çok sevdiği iki isim var. Çağla Kubat ve Ebru Cündübeyoğlu da, Kadir İnanır’ın bir eski dönem kabadayısını canlandırdığı dizide iki jöne eşlik ediyorlar. Kuzey Rüzgarı, güçlü kadrosu ve seyircinin her zaman ilgi gösterdiği senaryosuyla, Show’un bu sezon elindeki en büyük kozlardan biri olacak. Show, iki yeni dizi ve arkasından da ekrana getireceği futbol programı 6 Pas’la, haftanın ilk gününde çok sağlam bir kadroyla sahaya çıkacak.

Güldür Bakalım kayıp

Bu arada Show’un belden aşağı esprilerle gündeme oturan yarışması Güldür Bakalım bu hafta hiçbir açıklama yapılmadan yayınlanmadı. Galiba kanalın yöneticileri de bu acayip yarışmaya daha fazla kayıtsız kalamadı ve sessiz sedasız yayından kaldırdı. Hazır Show’dan başlamışken, kanalın cumartesi günü gösterime soktuğu BBG’nin de ilk bölümünden gayet yüksek reytingler aldığını söyleyelim. Yarışma ilk gecesinde AB Grubu’nda birinci, Tüm Kişiler kategorisinde dördüncü çıktı. Bunda elbette geçen ay bir pitbull’un saldırısına uğrayan sunucu Öykü Serter’in de önemli katkısı olduğunun altını çizip, öteki kanallara geçelim.

Arka Sokaklar başlıyor

Kanal D, bugün saat 20.00’de geçen sezona damgasını vuran dizilerinden biri olan Arka Sokaklar’ı başlatıyor. Geniş oyuncu kadrosu ve her hafta değişen sürükleyici senaryosuyla Arka Sokaklar, bu gece kaldığı yerden yani Zeynep (Gamze Özçelik) ile Murat’ın (Uğur Pektaş) bombalanan olaylı düğün gecesinden devam ediyor.

Dizinin kadrosuna yeni sezonda İlker İnanoğlu da ekleniyor. Star’ın sevilen dizilerinden İki Aile de seyircisine yine bu gece, saat 20.10’da merhaba diyor. Eski Yeşilçam filmlerinin lezzetini taşıyan İki Aile, balayından dönen Eda (İclal Aydın) ile Oğuz’un (Emre Kınay) çocuklarını da yanlarına alıp tatile çıktıkları bölümle ekrana geliyor. Günün sezona merhaba diyen son dizisi FOX’ta. Başrolünde Tuğba Ünsal’ın rol aldığı Yemin, bu gece saat 22.00’de yeni sezon ilk bölümüyle ekranda.

Saatlerinizi ayarlayın

Bugünkü sözlerimizi Kanal D ve atv’nin ana haber bültenlerini saat 19.00’a çektiklerini söyleyerek bitirelim. Ve seyircinin nabzını doğru tutmasını bilenlerin, yarışı temiz götürenlerin, doğru projeleri gösterime sürenlerin, dizilerinin arkasında durmayı başarabilenlerin kazanmasını dileyelim. Kanalların geçen ayki reyting karnesini yarın çıkartacağız. Yeni sezona hangi kanal daha güçlü giriyor, kimlerden tehlike sinyalleri geliyor sorularına reyting verilerinin ve yeni projelerinin ışığında yarın bakacağız. Yeni sezon hayırlı uğurlu olsun diyorum. Hepinize iyi haftalar diliyorum...




GÜNÜN DİYALOĞU

SERHAT ULUEREN: Beşiktaş maçında, Çarşı’nın olduğu bölümde yine kavga çıkmış.

ADNAN AYBABA: Olsun, kavgasız olmaz bu iş. İşin tuzu biberi o...

(Telegol’den.)




BUNU DA DUYDUK!

Türk televizyon yayıncılığında, alışılagelmiş şov, yarışma, eğlence ve bilimum benzeri programların kanıksanmış sıradanlığından bizi kurtarıp taze bir nefes veren BBG başlıyor. (Öykü Serter, BBG’de söyledi.)

DİĞER YENİ YAZILAR