Türkiye şovmenini arıyor

Haberin Devamı

Ve sanırım bu yarışmada da bulacak gibi görünüyor. Show TV’de önümüzdeki günlerde seyircisiyle buluşacak Güldür Bakalım, birbirinden güçlü isimlerle şimdiden belli oldu yaz ekranına damgasını vuracak. Yaz ekranı birbirinden ilginç yarışmalarla, yepyeni diziler ve programlarla renkleniyor. Seçimlerin de etkisiyle kanallar, bu sene yayın akışının yoğunluğuna hiç ara vermiyor. Her gün bir yapım tatile girerken, yerine hemen bir yenisi geliyor.

Show da reyting mücadelesinin bütün hızıyla devam ettiği bu yaz döneminde, kadrosu çok güçlü yepyeni bir yarışmayı gösterime sürüyor. Yarışmanın adı Güldür Bakalım. On hafta sürecek yarışmaya, ülkenin dört bir yanından kendilerini, esprilerini komik bulan, seyirciyi kahkahaya boğacakları iddiasında bulunan isimler yarışacak. Güldür Bakalım’ın jüri koltuklarında ise, Levent Kırca, Kadir Çöpdemir, Peker Açıkalın ve Evrim Akın oturacak.

Koç Müjdat Gezen

Yarışmayı Özgü Namal sunarken, genç yarışmacıların koçluğunu da yılların usta ismi Müjdat Gezen yapacak. Ve umarım yıllar sonra Beyaz, Cem, Yılmaz, Okan, Ata ve Armağan’dan sonra ekranlar, seyirciyi alıp götürmesini, herkesi güldürmesini başarabilen bir isim daha kazanacak. Sandığa gitmek için boğucu sıcaklara rağmen gün sayan seçmen de, biraz olsun kanalların birbiri ardına gösterme soktuğu bu yeni yapımlarıyla soluklanacak.

Yaşatan dakikalar Say’la veda ediyor

Hayır yanlış yazmadım. Elbette programın adı Yaşamdan Dakikalar. Ama benim için dört kültür sanat şövalyesinin ekranda sanatın tadını, lezzetini, mucizesini yaşattığı dakikalar demek biraz da. Evet, tv8’deki Nebil Özgentürk, Sunay Akın, Haşmet Babaoğlu ve Hıncal Uluç’lu Yaşamdan Dakikalar, bu akşam saat 21.15’te ekrana gelecek bölümüyle eylül ayında tekrar buluşmak üzere tatile giriyor. Programın sezon finalinin konuğu ise Fazıl Say. Yaşamdan Dakikalar’da bu gece yine sanat konuşulacak. Zeybek, Nazım ve Fırtına gibi birbirinden nefis bestelerini Yaşamdan Dakikalar seyircileri için çalacak olacak Say, aynı zamanda da dört usta ismin sorularını yanıtlayacak. Yaşamdan Dakikalar ekibine iyi tatiller diliyorum. Şunun şurasında ekranda kaç tane kültür sanat programı var ki? Bu yüzden de Yaşamdan Dakikalar’ın tatilden dönmesini ben de en az onlar kadar heyecanla ve merakla bekliyorum.

Taçsız Kral aramızdan ayrılalı tam 28 yıl olmuş

Bir efsaneydi, gerçek bir efsaneydi Ayhan Işık. Filmleriyle, beyefendiliğiyle, kendine özgü çizgisiyle ve elbette Türk sinemasına verdikleriyle bir efsaneydi o. Kanal 24’ün sinema programı Kırmızı Halı’nın bu gece saat 19.30’da ekrana gelecek bölümünün dosya konusu, 16 Haziran 1979 günü aramızdan ayrılan Ayhan Işık. Acı Hayat, Kanun Namına, Namusum İçin, Küçük Hanım’ın Şoförü gibi filmleriyle adını sinema tarihimize altın harflerle yazdıran Ayhan Işık, hem filmleriyle hem de ilginç yaşam öyküsüyle Kırmızı Halı’da olacak. Sevenleri, hala unutamadıkları bu dev isimle bu gece Kırmızı Halı’da hasret giderme fırsatı bulacak.

GÜNÜN DİYALOĞU

BEYAZ: Malkoçoğlu, Karaoğlan, Kara Murat, Tarkan... Var mı saymadığımız?

KADİR ÇÖPDEMİR: Zaloğlu Rüstem var bir de eskilerden...

(Biri Bana Anlatsın’dan.)

GÜNÜN DİYALOĞU

MURAT BİRSEL: Cem Bey, sizin söyleyeceğiniz bir şey var mı?

CEM YILMAZ: Vallahi efendim, konu matkap olduğu için ben konuşmayayım, manidar olur... (Türk Mucit’ten.)

DİĞER YENİ YAZILAR