FOX en büyük sınavına bu pazar günü Babam ve Oğlum’la çıkıyor

80’li yılların sonlarında bir yaz günüdür. Darbe gecesinde dünyaya gelirken annesini kaybeden küçük Deniz (Ege Tanman), dedesinin Ege’deki çiftliğine gitmektedir

Haberin Devamı

80’li yılların sonlarında bir yaz günüdür. Darbe gecesinde dünyaya gelirken annesini kaybeden küçük Deniz (Ege Tanman), dedesinin Ege’deki çiftliğine gitmektedir. Küçük çocuk, daha önce hiç karşı karşıya gelmemiştir bu dışı sert ama yüreği yumuşacık adamla. Çünkü babası Sadık (Fikret Kuşkan) ile dedesi Hüseyin Efendi (Çetin Tekindor) yılladır birbirleriyle hiç konuşmamışlardır. Hüseyin Efendi, okuması için İstanbul’a gönderdiği oğlunun politik olaylara karıştığını öğrenince, onu evlatlıktan reddetmiştir. Sadık’ın her şeye rağmen baba evine geri dönmesinin nedeniyse, oğlu Deniz’den ayrılmak zorunda oluşudur.

REKOR SEYİRCİ SAYISI
Sadık, küçük oğlunu babasına emanet edecektir. Çünkü hastadır ve bu hastalığın onu hızla acı bir sona doğru taşıdığını bilmektedir. Deniz, bu güzeller güzeli Ege çiftliğinde hafif “tatlı kaçık” bir ailenin ortasında bulur kendisini. Evin yanaşmaları, küs teyze (Şerif Sezer), traktör kullanan ve telsizle konuşan müthiş bir babaanne (Hümeyra), bileğinden boğazına kadar bilezikle dolaşan gelin Hanife (Binnur Kaya) ve saf bir amca (Yetkin Dikinciler) artık onun en yakın arkadaşlarıdır. Ve küçük Deniz’in minicik yüreği, herkesin birbirine karşı sertleşen kalbini yumuşatacaktır. Babam ve Oğlum’un gösterildiği salonlarda, seyirci göz yaşlarına boğulmaktadır. Film, hiç beklenmeyen bir gişe yapıp, Türkiye’de dört milyon kişiye yaklaşan rekor bir seyirci sayısına ulaşmıştır. Kurtlar Vadisi: Irak ve G.O.R.A.’nın ardından, Türk sinemasının en çok izlenen üçüncü filmi olma başarısına imza atmıştır. Çağan Irmak’ın yönettiği film, izleyen herkesi etkilemiş, bütün eleştirmenlerden de tam not almıştır.

BEKLENTİ ÇOK YÜKSEK
Ekranların yeni kanalı FOX, bu pazar günü saat 19.45’te işte bu muhteşem filmi seyircisine sunacak. Sinema salonlarında esen müthiş gözyaşı fırtınası, bu pazar akşamı bu kez evlerde, ekran karşısında kopacak. Ve yayın hayatına başladığı günden beri bir türlü istediği reytingi bulamayan FOX, Babam ve Oğlum’la günü birinci kapatmaya çalışacak. Gerek gişe sayısına, gerekse hakkında çıkan övücü yazılara bakıldığında, Babam ve Oğlum’un, gerçekten de çok yüksek bir reyting oranına ulaşması gerektiği görülüyor. FOX, eğer bu filmle de beklenilen reytingleri toplayamazsa, o zaman da kanalı yönetenlerin şapkalarını önlerine koyup düşünmeleri gerekiyor. Çünkü Babam ve Oğlum bu pazar gününde birinci olmazsa, bu sonuç, kanalın yayınladığı şeylerde değil, bizzat kendisinde sorun olduğunu gösterir. Bir kanalın, ekranda ilk kez gösterilen böylesi güçlü bir filmle bile yüksek reytingler alamaması, gelecek için hiç de olumlu bir işaret değildir. Bu, sorunun yayınlanan programlarda değil, kanalın yönetim politikasında yanlışlar olduğuna delalettir. Pazar gününün sonuçlarını bekleyelim. FOX’un bir aylık ekran macerasını, Babam ve Oğlum’un reytinglerini gördükten sonra bir kez daha değerlendirelim.

Derin’e NİYET Ece’ye KISMET
Sosyetenin en güzel kızlarından Derin Mermerci’nin adı, CINE5’in Başka Yerde Yok adlı programını sunacak isimler arasında geçmişti. O günlerde Ahmet Hakan’ın adı da dile getirilmişti. Ancak Başka Yerde Yok’u iki başka ismin sunacağı kesinleşti. Sevilen programı sunma görevi, podyumların güzel mankenlerinden Ece Sükan ile Kürşat Başar’a verildi. Başka Yerde Yok, önümüzdeki pazartesi günü yayınlanmaya başlayacak. CINE5’teki program, hafta içi her gün 18.00 ile 19.30 saatleri arasında ekranda olacak.

Show’un taktiği bile Ayrılık’ı kurtaramadı
Show TV yönetimi büyük umutlarla gösterime soktuğu Ayrılık’ı izletebilmek için elinden gelen her yolu deniyor. Bu yüzden diziyi, en çok reyting alan yapımlarının hemen arkasından yayına veriyor. Amaç, bir önceki programın yüksek reytinglerinden faydalanmak. Ayrılık’ı, çok izlenen dizilerin arkasına koyup, seyirci sayısını artırmak. Ama gelin görün bu kez bu taktik tutmadı. Hatırlarsınız, Show, Kurtlar Vadisi ekibinin elinden çıkan Ayrılık’ı ilk olarak perşembe günü Doktorlar’ın arkasından yayınlamıştı. Amaç, Doktorlar’ın yüksek reytingini, Ayrılık’a da yansıtmaktı. Ancak beklenen olmadı. Doktorlar, geçen perşembe gününü birincilikle tamamlarken Ayrılık, geceyi tüm kişiler kategorisinde 25, AB Grubu’nda da 14. sırada kapadı. Bunun üzerine de yayın günü değişikliğine gitti Show TV yönetimi. Diziyi, kanalın en çok izlenen dizisi olan Acı Hayat’ın arkasına, pazartesi akşamına çekti. Ancak bu da Ayrılık’ın seyirci sayısını artırmaya yetmedi. Acı Hayat’ın her zamanki gibi yine açık ara birinci çıktığı gecede, Ayrılık, tüm kişilerde 19 ve AB Grubu’nda da 25. sırada yer aldı. Show’un taktiği, diziye yeni seyirci katmadığı gibi, bu operasyona rağmen dizinin share’i, yüzde onu ancak yakaladı. Yani açık olan on televizyondan, sadece birinde Ayrılık vardı. Ayrılık, pazartesi gecelerinin dizileri Beyaz Gelincik, İki Aile, Köprü ve Şöhret’in büyük bir farkla arkasında kaldı. Biliyorum, henüz Ayrılık’ın iki bölümü yayınlandı. Bu yüzden de çok karamsar konuşmak istemiyorum. Ama bu dizinin, Kurtlar Vadisi kadar reyting alabilmesinin de, maalesef olmayacak duaya amin demek olduğu şimdiden görüyorum.

Üç dost daha ekranlara veda ediyor
Candan Öte, Yabancı Damat, Cennet Mahallesi... Üçü de ekranların sevilen üç dizisi... Ama her şeyin bir sonu olduğu gibi, diziler de bir gün ömürlerini tamamlıyor ve hayranlarıyla vedalaşıyor. Star ekranındaki Naz Elmas ve Rojda Demirer’li Candan Öte, dün gece ekrana gelen bölümüyle perdesini kapattı. Sırada, Cennet Mahallesi ve Yabancı Damat var. Bu iki dizi de, mayısın başında ekrana veda etmeye hazırlanıyorlar. Böylece, dizi savaşlarının üç güçlü yapımı daha yayından kalkıyorlar. Onların yerlerine, yenileri gösterim günü bekliyor. Yaza doğru Bizim Ekran’da başka final haberleri de okuyacaksınız. Yeni sezonu, yepyeni başka dizilerle karşılayacaksınız...

DİĞER YENİ YAZILAR