Her gece bir Oscar’lı film izlemek ister misiniz?

Dünyanın en prestijli sinema ödülü olan Oscar’lar, 25 Şubat Pazar gece yarısından sonra sahiplerini bulacak. Peki o güne kadar her gece bir Oscar’lı film izlemek ister misiniz?

Haberin Devamı

Dünyanın en prestijli sinema ödülü olan Oscar’lar, 25 Şubat Pazar gece yarısından sonra sahiplerini bulacak. Peki o güne kadar her gece bir Oscar’lı film izlemek ister misiniz? Kim istemez değil mi... Digitürk kanallarından GoldMax, seyircisine 25 Şubat Pazar gecesine kadar her akşam bir Oscar’lı film sunuyor. Oscarlı filmler kuşağında bu gece saat 22.10’da, 1951 yılı yapımı İnsanlık Suçu (A Place in the Sun) var. Altı Oscar’lı filmin başrollerinde ise Elizabeth Taylor ve Montgomery Clift. Yarın aynı saatte Devlerin Aşkı (Giant) olacak GoldMax ekranında. 24 yaşında ölen efsane isim James Dean’e filmde Elizabeth Taylor ve Rock Hudson eşlik ediyor. 8 Şubat Perşembe akşamının filmi On Emir. Tam 3.5 saat süren filmde Hazreti Musa’nın hayatı anlatılıyor. Bu cuma gecesi yine aynı saatte ekrana gelecek Oscar’lı yapım ise Bonnie ve Clyde. 10 dalda Oscar adayı olan filmin iki tane Oscar’ı var.

AŞK FİLMLERİ
Oscar’lı filmler serisi cumartesi günü Aşk Mevsimi (The Graduate) adlı filmle sürecek. 11 Şubat Pazar gecesi ise gerçekten de unutulmaz bir film olan ve “Aşk asla pişman olmamaktır” sözünü zihinlere kazıyan Aşk Hikâyesi ekrana gelecek. Önümüzdeki pazartesi akşamı yine sinema tarihinin en önemli yapımlarından Baba yayınlanacak. Francis F. Coppola’nın yönettiği film, Mario Puzo’nun romanından beyazperdeye uyarlanmıştı. Başrollerinde ise, Marlon Brando ve Al Pacino yer almıştı.

13 Şubat Salı akşamının filmi, bir korku klasiği olan Şeytan. Çarşamba günüyse Baba’nın Robert De Niro’lu ikinci bölümü yayınlanacak. 15 Şubat Perşembe ABD Başkanı Nixon dönemindeki Watergate skandalını ortaya çıkartan gazetecilerin öyküsünü, yani Başkanın Bütün Adamları’nı izleyeceğiz. Şubat’ın ikinci cumasını, Cennet Beklesin adlı tek Oscar’lı filmle geçireceğiz. 17 Şubat Cumartesi günü yine bir Robert Redford filmi, Büyük Ceza’yı (Ordinary People) izleyeceğiz. Pazar akşamı ise gerçek bir duygu fırtınası olan Başka Tanrının Çocukları olacak GoldMax ekranında.

KLASİKLERLE DOLU
Oscar’lı filmler serisinin son haftası, Öldüren Cazibe (Fatal Attraction) ile açılıyor. Filmin başrollerinde Michael Douglas ve Glenn Close yer alıyor. 20 Şubat Salı akşamı Tehlikeli İlişkiler yayınlanıyor. Çarşamba akşamı ise ekran, Baba serisinin üçüncü filmine kalıyor. Perşembe gecesi Kennedy suikasini anlatan JFK: Kapanmayan Dosya ekrana gelecek. Seri, cuma gecesi Mel Gibson’un unutulmaz filmi Cesur Yürek ile devam edecek. 24 Şubat Cumartesi gecesinin filmi İnce Kırmızı Hat. Oscar’lı filmler serisi, Oscar’ların sahiplerini bulacağı gün Bir Konuşabilse (Lost in Translation) ile sona erecek.

Cumartesi operasyonu başarılı oldu mu?
İki kanal birden aynı anda bir cumartesi operasyonu yaptılar bu hafta. İlki atv’ydi. Profesyonel’i, Buzda Dans ile Popstar Alaturka’nın karşısına koyunca büyük hezimet yaşayan kanal, yarışmasını cumartesi gecesine çekti. Geçen hafta tüm kişiler kategorisinde ancak ellinci çıkabilen yarışma, bu hafta da yine ilk onun içine giremedi. Ancak AB Grubu’nda dördüncü geldi. Rakamlara bakıldığında Profesyonel’in reytingini en az ikiye katladığı görülüyor. Bu da, cumartesi akşamına kaydırılmasının doğru bir yönetim operasyonu olduğunu gösteriyor.

YARIŞMA GİBİ DEĞİL
Ancak yarışmadaki aksaklıklar da bir türlü bitmiyor. Yarışmacılar, amatör bir heyecandan çok uzak, tıpkı yarışmanın ismi gibi fazlasıyla profesyonel bir görüntü veriyor. Bu da, işin yarışma zevkini ve heyecanını gölgeliyor. Jüri konuşurken fonda yükselen müzik yüzünden, söyledikleri hiç anlaşılmıyor. Müslüm Gürses için ise özel bir tercüman gerekiyor. Yarışmanın öne çıkan isimleri olarak bu hafta son ikiye kalan Ela ile Nilüfer’in vokalisti Müge görünüyor. Profesyonel, yarışmasız cumartesi akşamlarında eksiklerine rağmen yavaş yavaş yükseliyor.

Gelelim cumartesi akşamının ikinci değişikliğine. Bu operasyonun altında Star’ın imzası var. Kanal, büyük umutlarla gösterime soktuğu ancak bir türlü istediği reytingi bulamadığı Geniş Zamanlar’ı cumartesi akşamına kaydırdı. Rakamlara bakılırsa Star da doğru hamle yaptı.

Evet, Geniş Zamanlar tüm kişilerde kendisine ilk onun içinde yer bulamadı. Ancak AB Grubu’nda atv’nin Profesyonel’ini altına aldı ve geceyi bu kategoride üçüncü olarak tamamladı. Geniş Zamanlar’a biraz daha şans tanınırsa, bu dizi seyircisini artıracaktır. Cumartesi gecelerinin vazgeçilmez yarışması Benimle Dans Eder misin geri dönerse, cumartesi gecelerine yine o yarışma damgasını vuracaktır.

Melisa GECE gelecek
Çemberimde Gül Oya, Azap Yolu gibi sevilen dizilerde rol aldı Melisa Sözen. Güzel oyuncu, şimdi de bir Osman Yağmurdereli yapımı olan Gece ile ekran yolculuğuna devam etmeye hazırlanıyor. Senaryosunu Alican Yaraş’ın kaleme aldığı Gece, Antakya-İstanbul hattında, töre kurbanı bir genç çiftin hikâyesini anlatıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR