Gazete Vatan Logo

MEB tarafından hizmete koyulan E-okul sistemini nasıl kullanılıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi yeni eğitim yılına hazır hale getirildi. MEB e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi yeni eğitim yılında da velilere öğrenciler hakkında detaylı bilgi akışını kolaylıkla sağlayacak. Eğitim yılının ilk haftasında veliler, e-Okul sistemini öğrenci okul bilgilerini öğrenmesi amacıyla yoğun olarak kullandı.

MEB tarafından hizmete koyulan E-okul sistemini nasıl kullanılıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye’de eğitim alanında internet altyapısı etkin biçimde kullanılmaya başlandı. Özellikle öğrencilere çağdaş ve gelişmiş ülke standartlarında kaliteli bir eğitim hizmeti sunabilmek amacı ile son birkaç yıldır Türk eğitim sistemi içerisinde modernizasyon çalışmalarına başlayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullardaki fiziki teknoloji odaklı altyapı çalışmaları elektronik hizmetleriyle de destekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ocak 2007’den bu yana Türk eğitim sistemi içerisinde aktif olarak kullandığı başlıca eğitim uygulamalarından birisi olan e-Okul sistemi eğitim alanında çok önemli bir rol üstleniyor.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz Türkiye’sinde interneti yaşamının her alanında aktif şekilde kullanan velilerin, internet kolaylıklarından ve hızından çocuklarının okul durumunun takibi konusunda da kullanabilmesini sağlamak amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından e-Okul sistemi hizmete açıldı. Elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu sanal eğitim uygulaması özellikle velilerin, Türk eğitim sistemi içerisinde çok daha etkin bir şekilde kendisine yer bulabilmesine yardımcı oluyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl mobil cihaz teknolojileri ile nerede olursa olsun internet ortamı hizmetlerine erişim sağlayabilme şansına sahip olabilen vatandaşlar, elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemini kullanarak, çocuklarının okul durumuna ilişkin en güncel bilgileri internet kolaylığında öğrenebilme şansına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Son yıllarda veliler, modern toplum yaşantısının standart koşturması içerisinde çocuğunun okuluna giderek en güncel eğitim durumu hakkında bilgi alabilmek amacı ile her bir öğretmeni ile tek tek görüşme konusunda zaman ayırabilme konusunda yetersiz kalabiliyor. Bu durum öğrencilerin eğitim yaşamı boyunca her zaman yanında olması gereken veli desteğini etkin biçimde alamamasına neden olabildiğinden Milli Eğitim Bakanlığı, velilerin çocuklarının okul yaşamı içerisinde daha aktif şekilde bulunmasını sağlamak amacı ile internet ortamı üzerinde e-Okul sistemini hayata geçirdi. Ocak 2007’den bu yana kesintisiz olarak hizmet veren ve geçtiğimiz yılın son aylarında bakım ve yenileme çalışması geçirerek, daha pratik kullanımda ve anlaşılır bir ara yüze çok daha geniş hizmet yelpazesi kazanarak dönüşen e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi tüm öğrencilerin velileri tarafından ücretsiz olarak kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinde veliler, çocuklarının T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile sisteme giriş gerçekleştirebiliyor. Öğrencilerin devamsızlık bilgisi, not bilgisi, karne bilgisi, başarı belgesi bilgisi, haftalık ders programı bilgisi, aldığı dersler bilgisi, derslerine giren öğretmenler bilgisi, şube ortalaması bilgisi, sınav tarihleri bilgisi, sınav sonuçları bilgisi ve sözlü notları bilgisi gibi tüm eğitim verilerini görmek mümkün oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi 2016-2017 eğitim öğretim yılında velilerin ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşırken, yeni eğitim yılının ilk haftasından sonra öğrencilerin ilk sınavlar tarihlerinin belli olmasının ardından kolay bir şekilde öğrenilebilecek.

Haberin Devamı