Gazete Vatan Logo

MEB EBA kurs portalından nasıl yararlanabilirim?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı hizmetleri, dershanelerin yerini aldı. Öğretmenler ve öğrenciler tarafından elektronik ortamda rahatlıkla kullanılabilen EBA kurs portalı Milli Eğitim Bakanlığı denetiminde hizmet veriyor. Böylelikle velilerde gönül rahatlığı ile çocuklarını eğitimlerine destek alabilmeleri açısından EBA kurs portalını kullanmaları doğrultusunda yönlendirebiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı ile birlikte Türkiye’de eğitim alanında devrim niteliğinde bir yenilik gerçekleştirildi. Artık Türkiye’de öğrenciler ve öğretmenler doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı’nın denetim ve yönetiminde olan bir eğitim portalı üzerinden sanal olarak eğitim takviyesi ve ek ders içeriklerine ulaşabilme imkanına sahip olabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı hizmetleri ile birlikte sanal ortam üzerinde oldukça geniş kapsamlı bir eğitim yapısı oluşturuluyor ki hem öğrenciler hem de öğretmenler için çok zengin ve çok daha interaktif bir eğitim hizmetinin sunulabilmesi sağlanıyor.

EBA ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ!

EBA KURS İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Özellikle Türkiye’de dershane kurumlarının Bakanlar Kurulu kararı ile sonlandırılması ile birlikte öğrencilerin okulda gördükleri dersleri tamamlayacak ve destekleyecek niteliklerdeki ek ders uygulamalarını alabilecekleri herhangi bir eğitim kurumu ya da eğitim hizmeti kalmadı. Bu durum öğrencilerin okul derslerinde anlamadıkları veya eksik oldukları konuları tamamlayabilmelerinin önüne geçerek, okul başarılarını olumsuz yönde etkileyebildiği gibi daha da önemli üniversite sınavına hazırlık aşamasında olan öğrencilerin sınav hazırlıklarında okul dışında bir hazırlık desteği alabilmesinin önüne geçilmesine neden oluyor. Bu durum üniversite sınavına hazırlık yapan öğrenciler için yaratmış olduğu önemli sorun ve eksiklikler dolayısı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde EBA kurs portalı uygulamaları hizmete açıldı. Öğrenciler son derece pratik bir şekilde internet dünyasına erişim sağlayabildiğinden, birkaç dakika içerisinde seviyesine uygun şekilde güvenilir e-ders ve e-kurs içeriklerinden faydalanarak, okul dersleri dışında da üniversite sınavına hazırlıklarını pekiştirecek ders uygulamalarından yararlanabilme imkanına sahip olabiliyor.

Günümü modern teknolojisi sayesinde son derece pratik bir şekilde internete erişim sağlayabilen öğrenciler kendileri için oluşturulan özel EBA giriş ekranından e-kurs portalına giriş yaparak, eğitime gönül vermiş olan eğitim kurumlarının özel ders içeriklerine, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders içeriklerine ve diğer öğrenciler tarafından derslere ilişkin olarak paylaşılan ders notlarına ulaşabiliyor. Öğrenciler EBA kurs portalı üzerinde diğer öğrenciler gibi kendi ders notlarını da paylaşarak, arkadaşlarına yardımcı da olabilme şansına sahip olabiliyor. Aynı şekilde öğretmenler tarafından da kullanılabilmekte olan EBA kurs portalı üzerinde öğretmenler meslektaşları ile kendi hazırlamış oldukları kaynak ve ders içeriklerini paylaşabilme imkanına sahip olabiliyor.

Dijital platform üzerinde bu şekilde son derece interaktif bir eğitim yapısının oluşturulabilmesine yardımcı olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı hizmetleri hem öğretmenler hem de öğrenciler tarafından yoğun şekilde kullanılıyor. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı hizmetlerinin doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetim ve denetiminde bulunması velilerinde, çocuklarının bu portal uygulamalarını kullanmalarına gönül rahatlığı ile izin verebilmesine imkan vermektedir. Sürekli gelişen teknoloji ile birlikte mobil olarak da kullanılabilmekte olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı portalı üzerinde yer alan e-ders içerikleri her geçen gün çok daha geniş kapsamlara ulaşıyor ve hem öğrencilere hem de öğretmenlere çok daha zengin bir eğitim ağı hizmetleri sunuyor.

Haberin Devamı