Gazete Vatan Logo

MEB e-Okul sistemi yeni eğitim yılında da yoğun ilgi görüyor!

MEB e-Okul sistemi yeni eğitim yılında da yoğun ilgi görüyor. Milyonlarca veli, çocuğunun okul bilgilerini öğrenmek için MEB e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi portalını kullanıyor. MEB e-Okul sistemi öğrencilerin not bilgileri, devamsızlık bilgileri ve hatta sınav tarihi bilgilerini içeriyor.

MEB e-Okul sistemi yeni eğitim yılında da yoğun ilgi görüyor!

Milli Eğitim Bakanlığı modern yüzyıl Türkiye’sinde eğitim hizmetlerinin daha çağdaş ve daha modern standartlarda öğrencilere ulaştırılabilmesi amacı ile 21.yüzyıl teknolojisinin en ileri cihaz ve sistemlerini eğitim dünyasında aktif olarak kullanıyor. Türk eğitim sistemi içerisinde çok ciddi bir modernizasyon çalışması gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanlığı tarafından elektronik platform üzerinde e-Okul hizmeti de sunuluyor. Milli Eğitim Bakanlığı, özellikle 2000’li yıllarında ortalarından bu yana internet altyapısını Türk eğitim sistemi içerisinde son derece etkin ve yoğun bir şekilde kullanıyor. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde oldukça geniş bir kapsamda dijital hizmet ağının oluşması sağlandı.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türk eğitim sisteminde aktif olarak kullanılmakta olan internet altyapısı hem öğrencilerin daha kaliteli eğitim hizmetleri alabilmeleri hem de Türkiye’de sunulan eğitim hizmetlerinin tüm gelişmiş ve çağdaş ülkelerde sunulan eğitim düzeyi ile denk ve eşit olmasının sağlanmasına olanak veriyor. Türk eğitim sistemi içerisinde çok önemli bir yeri bulunan Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet ortamı üzerindeki e-Okul sistemi ise bu alanda çok önemli etkilerde bulunuyor. Ocak 2007’de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından internet hizmetleri çerçevesinde elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-Okul sistemi ile birlikte Türkiye’deki her bir ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde eğitim gören milyonlarca öğrencinin, öğrencilik bilgilerinin internet ortamı üzerinde merkezi bir sistem içerisinde bir araya toplanması sağlanıyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı bu şekilde Türk eğitim sistemi içerisinde öğrencilerin sürekli karışan ve hata olabilen öğrencilik bilgilerinin merkezi bir sistem üzerinde e-Okul sistemi ile toplanabilmesini sağlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından internet üzerinde hizmete açılan bu sanal eğitim sistemi, modern yüzyıl dünyasında yaşam koşturması içerisinde çocuğunun okul durumunu takip edebilme konusunda kendisine vakit ayıramayan velilerinde, eğitim dünyası içerisinde daha aktif şekilde kendisine rol bulabilmesi e-Okul sistemi ile sağlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından internet ortamı üzerinde hizmete açılan bu sanal eğitim sistemi e-Okul sistemi sayesinde veliler, yaşamları içerisinde koşturmadan dolayı çocuğunun okuluna giderek, her bir öğretmeni ile tek tek görüşememesinden dolayı çocuğunun okul durumunu takip edememe gibi bir sorunla karşı karşıya kalmasının önüne geçiyor.

Haberin Devamı

2016-2017 eğitim öğretim yılının da geçtiğimiz hafta başlaması ile birlikte yeniden veliler tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaya başlanan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi özellikle de velilerin nerede olursa olsun sadece internete erişim sağlayarak, çocuğunun oklundaki en güncel durum ile ilgili olarak bilgi alabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde her eğitim yılı içerisinde hem veliler hem de öğrenciler tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi isimli dijital bilgilendirme portalı oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı