Gazete Vatan Logo

Mavi’nin ilk tonu 1.2 milyon lira

TOBB’un Zeytinburnu arazisinde yükselen Yedi Mavi’de satış başladı. Komşu projede olduğu gibi metrekare fiyatının 13 bin liradan başladığı Yedi Mavi’de, açılış 1.2 milyon liradan yapılıyor

Mavi’nin ilk tonu 1.2 milyon lira

Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı İş Ortaklığı tarafından Zeytinburnu Sahili’nde inşa edilen Yedi Mavi projesinde satışlar başladı. Toplam 63 dönüm arazi üzerinde 6 kule olarak yükselecek projede, rezidans, konut, ofis, AVM ve apart otel olmak üzere toplam 1.047 bağımsız bölüm yer alacak. Projede yer alan konut sayısı 848 olarak belirlendi. İlk etapta konutların satışına başlanan projede bir ay sürecek lansman dönemine özel metrekare fiyatları 13 bin liradan başlıyor. Geçtiğimiz hafta lansmana çıkan komşu projede de metrekare fiyatı bu seviyeden başlıyordu. Yedi Mavi’de daire fiyatları 1.2 milyon liradan açılırken, 7.5 milyon liraya kadar yükseliyor.

2 milyarlık gelir

Ortaklık, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) ait arsayı 2011 yılında 1 milyar 140 milyon TL taahhüt ederek ihaleyle aldı. Hasılat paylaşımı şeklinde yükselecek projede konut satışından ve kiradan elde edilen gelir yüzde 50-50 paylaşılacak.

Kalkavan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Kalkavan, ‘Yedi Mavi’ isminin ‘6 kule 1 Yaşam’dan geldiğini belirterek, “Projedeki 6 kulenin dışında yatırımcılara çok geniş bir yaşam alanı vaat ediyoruz. 63 dönüm arazide yer alan projenin 45 dönümü yeşil alandan oluşuyor. Dairelerin yüzde 80’i tam anlamıyla deniz manzarasına sahip” dedi.

Haberin Devamı

Yüzde 5 peşinat

Gül Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, 110 bin metrekarelik konut alanı bulunan projede 1+1’den 5+1’e daire seçeneklerinin yer aldığını ifade etti. Gül, konut satışından 2 milyar lira gelir beklediklerini kaydetti. Büyüklükleri 75 ile 400 metrekare arasında değişen daireler, 2019 yılı başında teslim edilecek.

Hasan Sever İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sever de ödeme koşullarını anlattı. Lansmanda yüzde 15 indirim yaptıklarını dile getiren Sever, şunları söyledi: “Yüzde 5 peşin, 120 ay vade ve 0.70 faiz olanağı ile 60 ay vadede yüzde 0.42 faiz olanağı sunuyoruz. Emlak Konut ve GYODER’in kampanyalarında belirlenen peşinatın altında satışa çıkıyoruz.”

"Para kazanmak için silüete zarar vermeyiz"

GÜL Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, projedeki blokların 17 katlı olduğunu belirterek, “Arsayı aldığımızda burada yükseklik serbestti, daha sonra sınır getirildi. Bizim 22 kat yapma şansımız vardı ancak 17 katta kaldık, sınırları zorlamadık. Projenin tüm gerekliliklerini yerine getirerek tarihi yarımada ile İstanbul silüetine ‘hak ettiği değeri’ verdik. Para kazanmak adına İstanbul’a ve İstanbul silüetine zarar vermeyiz. İstanbul’a değer katan bir proje yapmak istedik” diye konuştu.

Haberin Devamı