Gazete Vatan Logo
Magazin Maksimum Enerji

Maksimum Enerji

Galatasaray’ın yıldız oyuncularından milli basketbolcu Kerem Gönlüm’ün eşi Elif ve oğulları Kerem Can ve Kerem Alp ile yaşadığı İstinye’deki villadasına Instyle Home konuk oldu. Geçtiğimiz yıl buraya taşınan çift, yüksek enerjilerine yakışan ve herkesin kendine ait özel alanlarının ön plana çıktığı rahat, dingin ve neşeli bir ev ortamı yaratmak istemişler...

Maksimum Enerji

Burası kapısından içeri adım attığınız ilk anda iki erkek çocuğun varlığını hemen hissettiren, Kerem’i bol, sıcak enerji yayan, çocuk sesleriyle çınlayan bir ev. Adları Keremcan (7) ve Kerem Alp (2) olan iki sevimli oğulları ve Labrador cinsi köpekleri Kelly ile mutlu bir düzen için bu semti seçmiş olduklarını anlatıyor güzel ev sahibesi Gönlüm. Çok sevdikleri İstinye’de; çocuklarının rahat sosyalleşebilecekleri, bahçeli ve biraz da büyük bir ev tercih etmişler. “Kerem Alp’in doğumundan sonra Ulus’taki eve sığamaz olmuştuk. Aslında burası ara evimiz. Çünkü asıl taşınmayı düşündüğümüz Kemerburgaz’daki ev henüz tamamlanamadı” diye anlatmayı sürdürüyor Elif Gönlüm. Kerem Gönlüm ise eşinin ona her sabah hazırladığı, çok sevdiği peynirli omleti henüz bitirmiş ve antrenmanı için kapıdan alelacele çıkmak üzere... Neyse ki keyifli geçen çekim gününün sonuna yetişiyor da, onu da güzel aile tablosunun içinde görüntülemeyi başarabiliyoruz.

Dört katlı 600 metrekarelik ev, İstinye sırtlarında az sayıda villanın bulunduğu sakin bir sitede yer alıyor. Giriş katında antre, salon, misafir tuvaleti ve mutfak bulunuyor. En alt kat personel odaları ve çamaşırhane olarak tasarlanmış. İlk katta içinde banyoları olan dört oda ve en üstte tamamen Elif Gönlüm’e ait oldukça geniş çatı katı var. Çatı, Elif Gönlüm’ün çocuklar uyuduktan sonra vaktini sessiz sedasız geçirdiğini söylediği, aynı zamanda şiirlerini de yazdığı özel alanı... 14 yaşından beri şiir yazdığını söylüyor Gönlüm. Yazı yazmanın, kendiyle başbaşa kalabildiği ve kendisini güzel ifade edebildiği bir alan olduğunu anlatıyor. “Burası bu yazı yazma ihtiyacından doğdu zaten. Ayrıca son yıllarda hayatıma giren nefes çalışmalarımla ilgili yazılarımı ve araştırmalarımı da burada yapıyorum” diyor. Nefes terapistliği sayesinde hayatına giren tüm olumlu tecrübeleri kitlelere yaymak istediğini belirtiyor. “Sonuçları inanılmaz” diyor... Ertesi gün Romanya’ya giderek bu konuyla ilgili bir seminere katılacakmış.

Haberin Devamı

- Pastel ve toprak tonlarını hakim

Haberin Devamı

Üzerinde güzel fiziğine yakışan şık siyah bir elbise var. “Evde genelde şort ve sweatshirt ya da rahat bir elbise olur üzerimde. Makyaj ise abartılı olmamak kaydıyla kabulüm” diyor tüm sempatikliği ile. Evlerinin dekorasyonunu, çiftin istekleri doğrultusunda Çizgi Mimarlık’tan Ercan Yılmaz şekillendirmiş. Villada her mekan farklı renkleri ile öne çıkmış gözüküyor. “Kerem açık renkler istedi. Bense dinlendirici bulduğum pastel ve toprak tonlarını tercih ettim. Neyse ki herkesin isteğine göre bir sonuç çıktı” diyor Gönlüm.

- “Hikayeleri olan mobilyaları seviyorum”

Bahçeye açılan geniş salonda özel yapım mobilyalara, ağırlıklı olarak Layla, Console, Mis en Demeure, Cumba, Modern Tarih, Dream Home ve Beymen Home gibi mağazalardan yapılmış şık seçimler eşlik ediyor. Duvarlarda kuzeni Evren Gönlüm Temel ve Fuat Çağatay’a ait tablolar dikkat çekiyor. “Hikayeleri olan mobilyaları seviyorum ben. İnsanı geçmişle buluşturan köprüler onlar” diyor. Televizyonla arasının çok iyi olmadığını, hatta çatı katına özellikle teknolojiyi sokmadığını belirtiyor. Eşi ise evde daha çok salonda, ağırlıklı basket maçlarını izlediği televizyon bölümündeki rahat kanepesinde vakit geçirmeyi seviyormuş. Ama beraber film izlemeyi de ihmal etmiyorlar burada tabii. Sabahları erkenden kalkıp büyük oğluna kahvaltı hazırlayıp okula yollamanın onun için önemli bir ritüel olduğunu sonra da sporunun yolunu tuttuğunu söylüyor.

Haberin Devamı

’Yorgunluğu evimizde dengeliyoruz’

İşleri gereği çok sık seyahat ettiklerinden, evde çocukları ile kaliteli vakit geçirmenin; dışarıdaki yorgunluğun evde dengelenmesi gerektiğine inanıyorlar. Yurt dışında favori rotaları her yaz çocukları ile gittikleri ve uzun süre kaldıkları Kaliforniya oluyor. Seyahatlerden üşenmeden taşıdığını söylediği moda kitapları da salonun her köşesine yayılmış durumda. İlgi duyduğu moda haftaları kadar sosyal sorumluluk projelerine de katılan ve aktif görevler alan biri o. Toplum Gönüllüleri Vakfı’na ve Hayat Paylaşım ve Dayanışma Derneği’ne destek veriyor. Hayatı dolu dolu yaşarken etraflarına yardım etmeyi ihmal etmeyen, güzellikleri paylaşmanın önemine inanan, duyarlı bir çift Gönlüm’ler. Belki de evlerinden maksimum pozitif enerji yayılmasının sırrı biraz da buradan geliyor.

Haberin Devamı

600 METREKARE

Dört katlı 600 metrekarelik ev, İstinye sırtlarında az sayıda villanın bulunduğu sakin bir sitede yer alıyor...