Gazete Vatan Logo

Mahkeme Dava Bilgilerine Dosya Sorgulama İle Ulaşabilirsiniz

Dava bilgilerinizi mahkeme dosya sorgulama uygulaması ile öğrenebilirsiniz. Yargıtay dosya sorgulama hizmetleri ise ayrıca oluşturulan bir uygulama ile öğrenilmektedir. Mahkeme dosya sorgulama işlemlerini haberdeki adımları takip ederek kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Mahkeme Dava Bilgilerine Dosya Sorgulama İle Ulaşabilirsiniz

Vatandaşların mahkeme ile ilgili bilgi almasını kolaylaştırmak amacıyla hükümetin yetkili kurumları tarafından online olarak uygulamalar oluşturulmuş ve vatandaşların kullanımına sunulmuştur. Kullanıma sunulan bu işlemler mahkeme dosya sorgulama adı ile yayınlandığı için vatandaşların mahkeme ile ilgili bilgi almak için mahkeme dosya sorgulama hizmetlerinden yararlanması gerekir mahkeme dosya sorgulama hizmetleri e devlet kapısı üzerinden kullanıma açılmıştır. Bu nedenle vatandaşların mahkeme dosya sorgulama işlemlerini yapabilmek için e devlet kapısına üyelik bilgileri ile giriş yapması gerekir. Eğer kişilerin e devlet üyeliği bulunmuyorsa bu konuda yapılacak olan ilk işlem e devlet üyeliğinin alınması olacaktır. Aksi halde online olarak herhangi bir şekilde e devlet hizmetlerinden yararlanılması mümkün olmayacaktır.

MAHKEME DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SABIKA KAYDI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

UYAP VATANDAŞ PORTALI İÇİN TIKLAYINIZ

Mahkeme dosya sorgulama işlemlerinin yapılması için e devlet girişi sonrasında mahkeme dosya sorgulama adı ile sunulan hizmetin tıklanması yeterlidir. Hizmetin seçilmesi ile birlikte ekranda mahkeme ile ilgili tüm durumlar yayınlanacaktır. Böylece vatandaşların herhangi bir mahkemesi olup olmadığı, olan mahkemelerin durumları kolay bir şekilde görüntülenebilir. Yapılacak olan mahkeme dosya sorgulama işlemleri dışında Yargıtay dosya sorgulama gibi işlemlerde yapılabilmektedir. Bu açıdan vatandaşların adli durumları hakkında bilgi almak için sunulmuş olan hizmetlerden yardım alması yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

Online olarak sunulan hizmetler üzerinden gerçekleştirilecek olan işlemlerde herhangi bir ücret verilmesi gerekmediği için vatandaşlar ihtiyaç halinde kolay bir şekilde online olarak işlemleri yapabilecek, bilgi sağlayabilecektir. Bu açıdan sizlerde mahkeme dosya sorgulama gibi hizmetlerden online olarak yararlanabilir ve ihtiyaç halinde kolayca bilgilerinize erişim sağlayabilirsiniz.

Üstelik adli olaylar ile ilgili işlemler bunlarla sınırlı değildir. Vatandaşların kurumlara ya da özel şirketlere ibraz etmesi gereken adli sicil belgesi içinde online olarak adli sicil belgesi alma işlemleri yapılabilir. Bu açıdan adli durumlar ile ilgili tüm hizmetler onlinehizmetlersayesinde kolaylaştırılmış vatandaşlara avantaj sağlanmıştır.

Haberin Devamı