Gazete Vatan Logo
Magazin Şarkılarım kalbi kırık kadınlara

Şarkılarım kalbi kırık kadınlara

Buse, sözü ve müziği Nazan Öncel’e ait olan ‘Uzatmayalım’ isimli ilk çalışması ile müzikseverlerle buluştu. Aşkı ve vazgeçişi bir arada hissettiren, kalbi kırık ve isyankar bir kadını anlatan ‘Uzatmayalım’ Buse’ye göre zamansız bir pop şarkısı. Buse ile müziğine bakışını konuştuk.

Şarkılarım kalbi kırık kadınlara

Sizi yıllar önce bambaşka bir tarzda izlemiştik. Şimdi ise bir Nazan Öncel şarkısıyla bizimlesiniz. O yaşlardan bugüne dek neler değişti?

Müzikal anlamda kendimi keşfetmem 9 yaşındayken izlediğim İbrahim Tatlıses konserinde oldu. Kendisine çiçek vermek için sahneye çıkmıştım ve bir anda kendimi şarkı söylerken buldum. Sahneden indiğimde orada bulunan menajer ve yapımcılardan teklifler aldım. Sonrasında bir TV programına davet edildim, ardından birçok programa daha çıktım ve 13 yaşındayken gelen bir albüm teklifini kabul ederek fantezi-arabesk tarzda bir albüm çıkardım. O albümden “Mutlu Ol Yeter” şarkısına klip çekilmiş ve albüm çok beğenilmişti.

O zamanlar koyu bir Ebru Gündeş hayranıydım. Albüm ve klipten sonra oldukça aktif bir döneme girdim. Birçok TV programına katılıyor, konserler veriyor ve manşetlerde yer alıyordum. Kendiliğinden gelişen ve popüler olduğum bir süreç yaşamıştım. Bunlar olurken orta okula gidiyordum. Pek çok ciddi teklif almama rağmen okuluma devam edip, müzik eğitimi almak istedim. Bursa Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi Müzik bölümüne girdim. Okulla birlikte özel piyano ve solfej derslerine başladım. Gittiğim özel dersler, benim ufkumu açmıştı. Piyano ve solfej dersleriyle birlikte klasik müzik ve caz hayatıma girmişti. Ciddi bir ses eğitimi almak istiyordum ve “opera okumalıyım” diye düşündüm. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Opera bölümünü kazandım. Lynn Trepel Çağlar’dan şan dersleri aldım. Lisans eğitimim devam ederken bir yandan çeşitli orkestralarda solist olarak yer aldım ve sonrasında piyano/vokal performansları yaptığım kendi sahnelerim başladı.

Haberin Devamı

Nazan Öncel çok destek verdi

‘Uzatmayalım’ iddialı bir şarkı. Bu şarkıyı nasıl buldunuz? Nazan Öncel’le tanışma süreciniz nasıl oldu?

Single için şarkı aramaya başlamıştık. Samsun Demir ve menajerim Özgür Ögöz’le birlikte yeni besteler dinliyorduk; o sırada Özgür, Nazan Öncel’den bir şarkı olabilir diye düşündü ve Samsun Demir bize Uzatmayalım’ı dinletti. İlk dinlediğim anda çok etkilenmiştim ve “Bu şarkıyı ben söylemeliyim” demiştim; öyle de oldu. Sonrasında Nazan Öncel’le tanıştım ve kendisine şarkıyı seslendirdiğim bir demo yolladım. Saatler sonra hemen geri dönüş yaptı ve çok beğendiğini söyledi, bana ciddi bir destek verdi.

Haberin Devamı

Bu şarkı kimlere, hangi hissiyattaki insanlara hitap ediyor sizce?

“Uzatmayalım” bir ayrılık şarkısı. Bu şarkıda kalbi kırık ama güçlü bir kadın var. Duygusal bir şarkı ve hissiyatı çok güçlü. Bu şarkıda herkesin kendinden bir şeyler bulacağını düşünüyorum.

Şarkının ve klibin yapım aşamasında kimlerle çalıştınız?

Projenin tüm aşamalarını menajerim Özgür Ögöz’le birlikte tasarladık. Klipte Aytekin Yalçın’la çalıştık. İmajın ön planda olduğu moda ve güzellik tarzda bir klip olmasını istedim. Alev sahnelerimizin çekimi çok heyecanlıydı. Klipte, çok yetenekli bir oyuncu olan kardeşim Gözde dans etti.

Yeni ‘star’ olmak istiyorum

- Genç bir müzisyensiniz. Çalmayı en çok sevdiğiniz enstrüman hangisi?

Piyano çalıyorum. Performanslarımın çoğunu da piyanovokal olarak gerçekleştiriyorum.

Haberin Devamı

- Türkiye’de şu anki müzik piyasasını nasıl buluyorsunuz?

Türkiye’den ve dünyadan beğendiğiniz isimler kimler? Müzik sektöründe yeni isimlere ve farklı tarzlara daha çok yer ve destek verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bence müzikte çeşitlilik çok önemlidir çünkü müzik çok öznel ve sihirlidir ve herkes bunu kendi deyişiyle ifade eder. Televizyonda müzik kanallarında ve radyolarda farklı tarzlarda yeni isimleri daha çok görmeyi, yeteneğe daha çok değer verilmesini arzu ediyorum çünkü yetenek, parayla satın alınamaz. Türkiye’den etkilendiğim ve örnek aldığım isimlerin başında Nazan Öncel geliyor. Unutulmaz şarkılarının dışında duruşuyla da benim için çok önemli bir örnektir. Sezen Aksu ve Tarkan da benim içim çok önemli isimler arasında. Son dönemde Mahmut Orhan’ın yapmış oldugu işleri çok başarılı buluyorum. Büyük bir Lady Gaga hayranıyım. Etkilendiğim diğer isimler; Amy Winehouse, Alicia Keys, Beyonce.

- Gelecekte kendinizi nerede görüyorsunuz?

Projelerimi uluslararası alana taşıyarak ülkemi temsil etmek istiyorum. Tarkan Türkiye’nin son starıdır, ben de yeni starı olmak istiyorum.

Haberin Devamı