Gazete Vatan Logo
Magazin Kızıl ajan Eskişehir'de!

Kızıl ajan Eskişehir'de!

ABD'nin Rus casusu diye sınır dışı ettiği Kızıl Ajan lakaplı Anna Chapman Türkiye'de...

ABD'de Rus casusluk şebekesi üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklandıktan sonra sınır dışı edilen 'kızıl ajan' Eskişehir'de ortaya çıktı.

Eskişehir Valiliği ve Osmangazi Üniversitesi'nin ortaklaşa organize ettiği Uluslararası Genç Doğa Bilimciler Turnuvası törenle başladı.

Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki törene 'Uluslararası Organizasyon Komitesi Üyesi' adı altında Anna Chapman katıldı. Rus Dış İstihbarat Servisi'nin en önemli ajanlarından olan 'kızıl ajan' lakaplı Anna Vasilyevna Chapman'ın törene katılması ise şaşkınlıkla karşılandı.

"ÇOK MUTLUYUM"

Açılış törenine sonunda İngilizce olarak yaklaşık 4 dakika konuşan Anna Chapman, protokoldekilerle aynı yerde oturdu. Geceyi Eskişehir'de geçiren Chapman, açılış töreninde yaptığı konuşmada, bilimin hayatın uzamasına katkı sağladığını ifade etti.

Anna, "Bugün buradayım çünkü bilim, benim daha uzun yaşamamı katkı sağlıyor. Ülkemin akademik bir çevreye ve bilimi destekleyen yetenekli insanlara sahip olmasını istiyorum. Bu nedenle de bu harika etkinliğin içerisindeyim. Çok mutluyum, her şey çok güzel." diye konuştu.Chapman'ın, Uluslararası Genç Doğa Bilimciler Turnuvası Tertip Komitesi ile önce uçakla İstanbul'a, ardından da dün kara yoluyla Eskişehir'e geldiği öğrenildi.

Bu arada Chapman'ın adı, Uluslararası Genç Doğa Bilimciler Turnuvası (www.iynt2013.com) isimli resmi internet sitesindeki listede yer almadı Söz konusu sitede diğer komite üyelerinin resim ve isimleri mevcut.

Haberin Devamı