Gazete Vatan Logo
Magazin İnönü'yü yıktı, geçti!

İnönü'yü yıktı, geçti!

Iron Maiden, İnönü Stadı’nda 20 bin kişiye muhteşem bir konser verdi...

İnönü'yü yıktı, geçti!

Dünyaca ünlü heavy metal grubu Iron Maiden, yeniden yapılmak üzere yıkımın sürdüğü İnönü Stadı’nda 20 bin kişiye muhteşem bir konser verdi...

Dünyaca ünlü heavy metal grubu Iron Maiden, dün İstanbul’da tarihi bir gece yaşattı. Beşiktaş İnönü Stadı yıkılmadan önceki son konser olduğu için büyük önem taşıyordu. Iron Maiden ‘Maiden England’ turnesi kapsamında gerçekleştirdiği konserde stadı 20 bin kişi ile doldurdu.

Dört kostüm değiştirdi

Moonchild ile giriş yaptığı konserde efsanevi vokalist Bruce Dickinson her şova özel olarak dört kostüm değiştirdi. Dickinson, Phantom of the Opera şarkısında drakula kılığında sahnedeydi. Hayranlarına ‘Duyduk ki bir takım gruplar burada olan olaylar yüzünden konserlerini iptal ediyormuş. Ama biz buradayız. Iron Maiden hiçbir şeyden korkmaz.’ diye seslendi. İngiliz grup sahnede teatral bir sahne düzenine gitmişti. Her bir hareketi ile bunun sıradan bir konser olmadığını kanıtladı.


İstanbul hep heyecan veriyor

Radyo Eksen’e konuşan grubun davulcusu Nico McBrain, İstanbul’un her zaman kendisini heyecanlandırdığını söyledi. En son İstanbul’da verdikleri konseri anlatan McBrain, “Harikaydı. Hava harikaydı, sahilde yürüyüş yaptım, bir kafede Türk kahvesi içtim. İnanılmazdı, o boyutlar için beklenmeyecek bir sertliği var. Bir daha asla yapmam bunu. Umarım bu sene daha çok zamanımız olacak” dedi.


Konserde Gezi’ye gönderme: ‘Fear of the Park’

IRON Maiden Grubu’nun The Prisoner şarkısında seyirci gaz maskeleri takarak, ülkede olan olaylara gönderme yaptı. Gecenin en unutulmaz anı ise grubun kült şarkısı “Fear of the Dark”ın nakarat kısmında Maiden tarihinde görülmemiş bir hareketle Gezi Parkı olaylarına gönderme yaparak “Fear of the Park” olarak değiştirmesi oldu. Running Free şarkısı ile konser biterken grup yıllar geçtikçe daha heyecanlı ve sahnede daha görkemli olduğunu kanıtladı.

Bu arada grubun İstanbul’da polislerle çektirdiği iddia edilen fotoğraf (yanda) ise tartışma yarattı. Ancak daha sonra tepki gören bu fotoğrafın grubun daha önceki İstanbul konserinde çekildiği ortaya çıktı.


Saatler öncesinden doldu

Iron Maiden hayranları, konserden saatler öncesinde İnönü Stadı’nda uzun kuyruklar oluşturdular. Saat 16:00’da açılan kapılar için öğle saatlerinden itibaren bekleyen Iron Maiden hayranları çektikleri fotoğrafları sosyal medya üzerinden paylaştı.

2 ön grup sahne aldı

16:00’da içeriye girmeye başlayan Iron Maiden hayranları Iron Maiden’dan önce, Voodoo Six ve Anthrax gruplarının performanslarını izlediler.

Haberin Devamı