Gazete Vatan Logo
Magazin Güle güle canısı

Güle güle canısı

Beyin kanaması geçirdikten sonra hayatını kaybeden ünlü şarkıcı ve oyuncu İbrahim Erkal, sevenleri tarafından ‘Güle güle canısı’ diyerek uğurlandı

Güle güle canısı

Beyin kanaması geçirdikten sonra 29 gün kaldığı yoğun bakımdan çıkamayan İbrahim Erkal (50), dün Üsküdar’da bulunan Marmara Üniversitesi İlahiyat Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazı öncesi caminin avlusunda izdiham yaşanırken, taziyeleri şarkıcının kardeşleri Abdullah ve Erdal Erkal, eşi Filiz Akgün, annesi Hatice, oğlu Levent ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün kabul etti. Ünlü şarkıcının cenazesine Mahsun Kırmızıgül, İzzet Yıldızhan, Cengiz Kurtoğlu, Hakan Altun, Kutsi, Arif Susam ve Mustafa Topaloğlu gibi sanat dünyasından çok sayıda isim de katıldı. Sanatçılar, bir deftere Erkal ile anılarını yazdı.

‘Kıymetli müzik adamıydı’

Kırmızıgül, “İbrahim çok iyi bir dostumdu, zaman zaman görüşürdük. Kıymetli bir müzik adamıydı” dedi. Cenazeye katılan AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, “İbrahim Erkal’ı geri getiremeyiz ama onun ismini sonsuza kadar yaşatacak bir takım organizasyonlar içerisinde olacağız” diye konuştu. Erkal’ın cenazesi Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

Haberin Devamı

İbrahim Tatlıses ise Instagram hesabından paylaştığı fotoğrafına “Benim yüreği güzel, kendi güzel, sanatı güzel kardeşim... Üzüntüden kahroldum.... İbrahim Erkal kardeşime yüce RABBİM’den rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır dilerim. Allah evlatlarına uzun ömür versin... Mekanın cennet olsun canısı... Sevgili Adaşım İbrahim Erkal...” notunu düştü.