Gazete Vatan Logo
Magazin Feride Teyze’yi ‘Coş’turan eylem

Feride Teyze’yi ‘Coş’turan eylem

Adana Valisi olduğu sırada hükümeti protesto eden bir vatandaşa ‘g...t’ demesiyle gündeme gelen Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un annesi Feride Coş, ‘Mahallelinin o ağaçlara ihtiyacı yok mu?” dedi

Feride Teyze’yi ‘Coş’turan eylem

Eski Adana, şimdinin Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana’da görev yaparken vatandaşlarla girdiği diyalog hala hafızalarda. Coş’un Isparta’da yaşayan 76 yaşındaki annesi Feride Coş da oturduğu ilçede yapılan ağaç söküm ve kesim işlemine gösterdiği tepki ile gündeme geldi. Eğirdir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Yeni Mahalle’de belediyenin 750 metrekarelik arsasına yapılacak bina nedeniyle göl kenarındaki ağaçları, başka bir yere nakletmek kaydıyla sökmeye başladı. Mahalle sakinlerinden Hüseyin Avni Coş’un annesi Feride Coş, duruma tepki gösterdi.

Çevreyi seviyorum

Yaptığı eyleme mahalle sakinlerinden katılanlar var mı diye sorduğumuzda, “Ben eylem için değil, çevreyi çok sevdiğim için bu hareketi yaptım” dedi. Mahallenin en eskilerinden olan 90 yaşındaki yan komşusuyla olayı mahkemeye aksettiren 76 yaşındaki Coş, “Ağaçlar binaya engel olmadığı halde biz görmeden 3 tane ağaç sökülmüş, diğerlerini de keseceklermiş. Ağaçların bulunduğu yer öğrencilerin de okul çıkışı dolaştığı çok işlek bir yer. Mahallenin o ağaca ihtiyacı yok mu?” diye sitemde bulundu. Coş vali oğluyla bu konuları konuşmadığını da belirtti.. Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, ise, “Belediyenin tapulu yerinde inşaat yapılacağı için ağaçların yeri değiştirildi. O ağaçları zamanında diken bendim. Fakat ağaçlar şu anda yapılacak binaya engel oluyor” dedi.

Haberin Devamı

4 müdürü ‘savsakladı’ diye kovdu

Resmi Daireler Kampusunda bulunan Sakarya Şehircilik ve Çevre İl Müdürlüğü’ne gelen Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, yaklaşık 40 dakika kurumda kaldıktan sonra İl Müdürü Sami Öztürk, Müdür Yardımcıları Zeliha Akça, Sinan Kocakaplan ile Orhan Hacı Salihoğlu’nu görevlerinden aldı. Vali Hüseyin Avni Coş, “Bildiğiniz gibi adli yönden soruşturma için önce idari soruşturmanın tamamlanması gerekiyor. Şu anda bu yapılacak. Görevlerini yerine getirmedikleri ve savsakladıklarına ilişkin elde belge ve bilgi var” dedi.