Gazete Vatan Logo
Magazin Ebru Şallı şiddet iddiaları ile gündeme gelmişti: 'En azından önlem almalı'

Ebru Şallı şiddet iddiaları ile gündeme gelmişti: 'En azından önlem almalı'

Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan şiddet gördüğü iddiası günlerdir gündemde yer alıyor. Şallı, bu iddialar sonrası sessizliğini bozmuş, yaptığı açıklamada, ‘aile’ vurgusu yapmıştı. Ebru Şallı’nın açıklamaları sonrası, sosyal medya ikiye bölündü. Bazı sosyal medya kullanıcıları Şallı’ya destek verirken bazıları da Ebru Şallı’yı şiddete karşı sessiz kalmakla suçladı. TEVE 2 ekranlarında yayınlanan ‘Ne diyorsun?’ programının sunucuları Hürriyet yazarları Orkun Ün ve Fulya Soybaş, Ebru Şallı olayını değerlendirdi: Neden şiddet gördüğünü saklamaya çalışıyor?

Ebru Şallı şiddet iddiaları ile gündeme gelmişti: 'En azından önlem almalı'

Mutlu evliliği ile herkesin imrendiği Ebru Şallı bu kez şiddet iddiaları ile gündeme geldi. Şallı, bu iddialar sonrası sessizliğini bozmuş, yaptığı açıklamada ‘aile’ vurgusu yapmıştı.

Sosyal medyadan yaptığı açıklamada ise şunları söylemişti:

"Artık bir şey yazmak ve açıklamak istemiyorum. Ben açıklamamı yaptım. Bunun üzerine birilerini yayına bağlayıp devam etmek nedir ya? Beni çağırdınız her yere çıkmam için... Çıkmıyorum çünkü anlatacak bir şeyim yok. Sordunuz bende açıklamamı yaptım. Bitti konu kapandı. Siz aile değil misiniz?

Aile arasında , karı koca arasında tartışma da olur, fikir ayrılıkları da olur. Sizde olmuyor mu hiç? Yoksa robot gibi mi yaşıyorsunuz anlamadım. Şiddet görsem zaten söylerim, ayrıca şikayetimi de yaparım. Annem yapsa onu da şikayet ederim. İstediginiz Ebru'yu daha çok üzmekse, oldu. Başardınız! Ya hanginiz benim yaşadığım emsali olmayan acıyı yasadı? Ve bu acıya kim katlanabilir? Hiç mi empati yapamıyorsunuz? Evladını kaybetmiş bir anne var karşınızda! Asıl şiddeti siz uyguluyorsunuz bana! Artık herkes bir kendine gelsin!"

Ebru Şallı’nın açıklamaları sonrası, sosyal medya ikiye bölündü. Bazı sosyal medya kullanıcıları Şallı’ya destek verirken bazıları da Ebru Şallı’yı şiddete karşı sessiz kalmakla suçladı.

EBRU ŞALLI NEDEN ŞİDDET GÖRDÜĞÜNÜ SAKLAMAYA ÇALIŞIYOR?

Haberin Devamı

TEVE 2 ekranlarında yayınlanan ‘Ne diyorsun?’ programının sunucuları Hürriyet yazarları Orkun Ün ve Fulya Soybaş, Ebru Şallı olayını değerlendirdi:

Orkun Ün: Görgü tanıklarının ifadeleri var, arabanın içinde şiddet gördüğü iddia ediliyor Ebru Şallı'nın. Onlar gelmiş arabanın önünü kesmişler. Ebru Şallı çıkmış, ağlamış. Bir çocuk gibi ağladı diyor, sarıldık biz de ağladık diyor görgü tanığı. Bilemeyiz ama görgü tanıkları da o kadar düzgün olay örgüsünü anlatıyor ki bir şeyler var, belli. Ebru hanım eğer sessiz kalıyorsanız gerçekten kalmayın, vahim bir durum yaşadığınız. Ne bir kadını tutabilir şiddet gördüğü yerde? Para mı, aşk mı, başka bir zorunluluk, rezil olma korkusu mu? Hiçbir şey tutmamalı bence. Susuyorsa da büyük ayıp. Durmayacaksın, ses çıkaracaksın. Şiddete eyvallahınız olmayacak. Ebru Şallı'nın da şiddete eyvallahının olmaması lazım. Varsa böyle bir şey zaten bir sürü kişi de arkasında olur.

Haberin Devamı

Fulya Soybaş: 'Aile arasında olur' dedi. Daha önce de buna yakın 1-2 açıklama yapmıştı. Önce olmadığını iddia etti sonra 'aile arasında olur' dedi. 'Karı koca arasında böyle şeyler olur, sizin ailenizde olmuyor mu?' Hayır bizim ailemizde olmuyor. Bu konuşmalar kendisini kırıyor, incitiyor olabilir. Hepimiz ona sanki akıl vermeye çalışıyormuşuz gibi hissediyor da olabilir. Maalesef böyle hissediyor kadınlar. Ben kendim yaşamadım ama çok duydum, dinledim. Çevremde de oldu, biliyorum. Kadınlar öyle bir psikoloji içerisine giriyor. Anlıyorum, empati yapmaya çalışıyorum. Ama bir kere 'olsun o benim kocamdır, olsun evimin direğidir' dersen devamı geliyor. Devamı noktasında kendinizi Hadise gibi bir yerde bulabilirsiniz ki onda şiddet yoktu ama psikolojik şiddet vardı. Çok sevdiğinizi anlıyorum. Şans vermek istediğinizi de anlıyorum. Ama söylenenlerin hepsi sizin faydanız için, sağlıklı bir hayat sürebilmeniz için. Böyle bir şey varsa 'ayrılın' demiyor kimse ama mutlaka bir önlem alın. Bir şey yapın. Bu konunun üzerini kapatmayın.

Haberin Devamı

Fulya Soybaş'ın, 'Ebru Şallı bunu kabul ederse tekrar ceza alma ihtimali varmış Uğur beyin' demesi üzerine Orkun Ün, "O zaman yapmayacaksınız Uğur bey. Ortada bir şiddet varsa ben kimsenin geleceğini düşünmem. Böyle bir şey düşünüyor olabilir Ebru Hanım, ben düşünmem." dedi.