Gazete Vatan Logo

LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM’den açıklama…

Adaylar tarafından üniversite tercih işlemleri 18-26 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi. Tercih işlemlerini tamamlayan adaylar LYS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını sorgulamaya başladı. LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Tercih sonuçları ile ilgili olarak ÖSYM hangi açıklamayı yaptı?

LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM’den açıklama…

Üniversite tercih işlemleri için ÖSYM tarafından belirlenen süre 26 Temmuz tarihinde sona erdi. Belirlenen süre içerisinde tercih işleminde bulunan adaylar, tercih sonuçlarının açıklanmasını heyecanla bekliyorlar. ÖSYM tarafından tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih sosyal medya hesabı üzerinden duyuruldu. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte adaylar için üniversite kayıt işlemleri başlayacak. Kayıt işlemleri sona ermesiyle birlikte boş kalan kontenjanlar için de ek yerleştirme süreci başlayacak.

LYS TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

ÜNİVERSİTE TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Üniversite için adaylar, aldıkları puanlar doğrultusunda 18-26 Temmuz tarihleri arasında tercih listeleri oluşturdular. LYS tercih sonuçlarının açıklanması adaylar tarafından merakla beklenirken ÖSYM tarafından açıklama yapıldı. ÖSYM sosyal medya hesabından adaylara tercih sonuçlarının açıklanacağı kesin tarihi şöyle duyurdu;

‘’2017 – ÖSYS yerleştirme sonuçları, 8 Ağustos 2017 tarihinde ÖSYM’nin https:/sonuc.osym.gov.tr internet sitesinden açıklanacaktır.’’

Haberin Devamı

Yapılan açıklamada 8 Ağustos Salı günü tercih sonuçlarının ilan edileceği duyurulurken, sonuçların açıklanacağı saat ile ilgili kesin bir bilgi paylaşılmadı. 8 Ağustos’ta adaylar, sonuc.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile birlikte sonuçlarını öğrenebilecekler.

ÜNİVERSİTE KAYIT İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Üniversite tercih sonuçları açıklandıktan sonra adaylar için üniversite kayıt işlemleri süreci başlayacak. Üniversite kayıt işlemleri için adaylar elektronik ortam üzerinden kayıt yapabilecekleri gibi kazanmış oldukları üniversiteye giderek de kayıtlarını tamamlayabilirler. Elektronik ortam üzerinden üniversite kaydı yapacak olan adaylar 11-16 Ağustos tarihleri arasında, üniversitelere giderek kayıt yapacak olan adaylar ise 14-18 Ağustos tarihleri arasında kayıt işlemlerini gerçekleştirecekler. Bu tarihler içinde başvuru yapılması gereklidir. Aksi halde aday tarafından üniversite kayıt hakkı kaybedilir.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILACAK?

Üniversite kayıtları, ÖSYM tarafından belirlenen süre içerisinde gerçekleştirilmelidir. Belirlenen sürede kayıt için başvuru yapmayan ya da kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar üniversite için kayıt hakkını kaybederler. Üniversiteler aracılığı ile kayıt yapacak olan adaylar, gerekli belgelerini hazırlayarak üniversiteye giderek başvurularını tamamlayabilirler. Elektronik ortamdan başvuru yapacak olan adaylar da kazandıkları üniversite tarafından ilan edilen belgelere göre kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler.

LYS EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

11-16 Ağustos ile 14-18 Ağustos tarihleri arasında adaylar tarafından üniversitelere kayıt işlemleri gerçekleştirilecek. Kayıt işlemlerinin sonrasında üniversiteler tarafından boş kalan kontenjanların listesi ilan edilecek. Boş kalan kontenjanlar için de ek yerleştirme işlemi uygulanacak.