Gazete Vatan Logo

LYS tercih sonuçları açıklandı! (2017 üniversite tercih sonucu sorgulama)

LYS tercih sonuçları erişime açıldı. Üniversiteye yerleşme hayali kuran binlerce aday ÖSYM resmi internet sitesinden LYS tercih sonuçlarını sorgulayabilecek. T.C. kimlik numarası ve şifre ile "ais.ösym.gov.tr" adresine girerek üniversite tercih sonuçları kolayca öğrenilebilir.

LYS tercih sonuçları açıklandı! (2017 üniversite tercih sonucu sorgulama)

18-26 Temmuz tarihleri arasında tercihlerin gerçekleştiği LYS sonuçları ÖSYM tarafından adayların erişimine sunuldu. Üniversite tercih sonuçlarını merak eden adaylar "ais.ösym.gov.tr" internet sitesinde sorgulamasını yapabilecek.

2017 LYS SONUÇ SORGULAMA

ÜNİVERSİTE KAYIT İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

LYS tercih sonuçlarını öğrenen adaylar kayıt için uğraşacaklar. İsteyen adaylar internet üzerinden üniversite kayıt işlemlerini yapabilecekleri gibi kazandıkları üniversiteye giderek de kayıt işlemi yapabilecekler. İnternet üzerinden başvuru yapacak olan adaylar 11-16 Ağustos tarihleri arasında, üniversiteler üzerinden başvuru yapacak olan adaylar ise 14-18 Ağustos tarihleri arasında kayıt yapabilecekler.

2017 LYS Ek yerleştirmeler ne zaman?

Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacak kayıt işlemlerinde, kayıt yaptırmayan ve yerleştirme için yeteri başvuru alınmayan bölümlerde kalan boş kontenjanlar açıklanacak. Açıklanan kontenjanlara göre ek yerleştirme tercihleri alınacak.

Üniversite için E-Kayıt nasıl yapılıyor?

Haberin Devamı

LYS yerleştirme sonuçlarının netleşmesi sonrasında ise 11-16 Ağustos tarihlerinde adaylar kazandıkları üniversite ve bölüme lektronik kayıt yapacaklar. Öğrenciler e-devlet platformundaki

“turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit” sayfasına E-devlet şifreleri ile giriş yapıp üniversiteye e-kayıt yapabilecekler.

Kayıt işlemleri için gerekli belgeler...

Adayın ÖSYS Sonuç Belgesi, Adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz) Aday ek puandan yararlanarak yerleşmiş ve alan/kol/bölümü diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, ek puan esas olan okul ve alan/kol/bölümden mezun olduğunu gösterir resmi belge, Nüfus cüzdanının onaylı örneği, İkametgâhı ile ilgili beyanı,

Askerlik çağına gelmiş veya daha yukarı yaştaki erkek adaylar için ilgili askerlik şubesinden alınacak “bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığı”na dair belge 12 adet 4.5 x 6 (cm) ebadında fotoğraf (fotoğraflar son altı ay içinde, önden, başı ve boynu açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.), Kayıttan önce belirlenip ilan edilecek diğer belgeler.

Haberin Devamı