Gazete Vatan Logo

Lodos kırdı geçirdi: 3 ölü

Türkiye’yi lodos vurdu. Saatteki hızı 100 kilometreyi aşan lodos nedeniyle birçok şehirde çatılar uçtu, araçlar hasar gördü. Kazalarda Bursa’da 2, Balıkesir’de 1 kişi yaşamını yitirdi

Lodos kırdı geçirdi: 3 ölü

İki günden bu yana etkili olan lodos, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Timsah Arena Stadı’ı inşaatındaki vinci devirdi. Bursa-İzmir Yolu üzerine büyük bir gürültüyle devrilen vinç, hareket halindeki taksinin üzerine düştü. Olayda taksi şoförü, 28 yaşındaki Fatih Demirkıran öldü, araçta yolcu olarak bulunan Kübra A. ise ağır yaralandı. Olay nedeniyle İzmir ve Ankara yönü trafiğe kapandı. Yolu kapatan vincin kaldırılması için çalışmalara başlandı. Vincin devrildiği yönde bulunan Bursaray hafif raylı sistem hattında da seferler yapılamaz oldu.

KOCAELİ

İzmit’te, şiddetli lodos etkili olurken, bazı fabrika ve atölyelerin uçan çatıları Yüksek Hızlı Tren hattına savrulunca büyük tehlike oluşturdu. Kullar Varyantı mevkiinde saat 13.00 sıralarında, D-100 karayolu kenarında kurulu bazı fabrika ve atölyelerin uçan çatıları, hemen yanından geçmekte olan Yüksek hızlı Tren hattı üzerine düştü. Bu sırada Ankara yönünden gelen ve kent içine girdiği için yavaşlayan Yüksek Hızlı Trenin makinisti demiryolu üzerine düşen çatıları görünce durdu. Gelen ekiplerin demiryolu üzerindeki alüminyum ve diğer malzemelerden oluşan çatı parçalarını kaldırdı ve Yüksek Hızlı Tren de İzmit Garı’na girebildi.

Haberin Devamı

BİLECİK

Bilecik-Bozüyük arasındaki Dereköy Mevkii’nde bu sabah fırtına nedeniyle YHT kenarındaki ağaçlardan bazıları devrildi. Ağaçlarda biri YHT hattındaki elektrik tellerini kopardı. Tellerin kopmasıyla YHT hattında elektrik kesintisi oluştu. Ankara-İstanbul ve İstanbul-Ankara seferlerini yapan YHT seferleri durdu. İstanbul yönüne gitmekte olan YHT’lerden biri içerisinde 300 yolcusuyla Bilecik Garı’nda bekletildi. Tren yolcuları daha sonra Gar yetkilileri tarafından kiralanan otobüslerle İstanbul’a gönderildi.

ÇANAKKALE

Çanakkale Boğazı’nda saatteki hızı 100 kilometreyi bulan lodos fırtınası transit gemi geçişlerini de olumsuz etkiledi. Çok sayıda gemi fırtına nedeniyle boğaz geçişi yapmayı tercih etmedi. Marmara girişinde Gelibolu Doğanaslan Mevkisi ile Ege Denizi girişinde Bozcaada yakınlarındaki koylarda 100’den fazla geminin fırtınanın dinmesini beklediği öğrenildi.

Haberin Devamı

BURSA

Ağaçlar kökünden söküldü

Bursa lodostan en fazla etkilenen illerden biri oldu. Pek çok semtte fırtına çatıları uçurdu. Evinin çatısı uçmasın diye traktörüne bağlamak isteyen Nefi Beyhan adlı bir kişi çatının altında kalıp öldü.

İSTANBUL

Lodos dev dalgalar oluşturdu. Beşiktaş’ta zaman zaman boyu üç metreyi bulan dalgalar nedeniyle Üsküdar’a vapur ve tekne seferleri iptal edildi.

Yeşilköy Marina’da araçlar deniz sularının oluşturduğu gölün içinde mahsur kaldı.

Kuvvetli yağış ve toza dikkat

Meteoroloji Genel müdürlüğü, bugün İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Çanakkale’nin güney ve doğusu, İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağış beklendiği açıkladı. Açıklama şöyle: Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde, derin alçak basınç merkezi nedeniyle güneyli yönlerden kuvvetli olan fırtınanın ardından, yarın (Pazartesi) İstanbul , Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Çanakkale’nin güney ve doğusu, İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yer çok kuvvetli (21-75mm) sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Ülkemizin batı kesimlerinde (Marmara, Ege, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz) toz taşınımı beklendiğinden , görüş mesafesinde düşme, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış, hava kalitesinin azalması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin batı kesimlerinde (Marmara, Ege, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz) toz taşınımı beklendiğini duyurdu. Konuya ilişkin yapılan duyuruda, görüş mesafesinde düşme, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağışın, hava kalitesinin azalması gibi olumsuzluklara neden olmasına karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Haberin Devamı