Gazete Vatan Logo

Lise 1. nakil yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

MEB tarafından yapılan nakil başvurularının ilki dün sona erdi. 6-10 Ağustos tarihleri arasında tercih yapan binlerce öğrenci istedikleri okula yerleşmek için bekliyor. Lise 1. nakil yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

Lise 1. nakil yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullara yerleşen öğrencilerden okul değiştirmek isteyenlerin, yerleştirmeye esas nakil döneminde tekrar yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulları tercih etme zorunluluğu bulunmayacak. Bir ortaöğretim kurumunda kaydı olmayan veya yerleşemeyen öğrencilerin, merkezi sınavla öğrenci alan okul grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunlu olacak.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas nakiller, 6-10 Ağustos, 13-17 Ağustos, 27-31 Ağustos ve 3-6 Eylül dönemlerinde yapılacak.

Yerleştirmeye esas nakil tercih işlemleri, Bakanlığın http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre, öğrenci velisi tarafından yapılacak.

Yerleştirmeye esas nakil sonuçları, her nakil döneminin sonunda, 13 Ağustos, 19 Ağustos, 3 Eylül ve 8 Eylül´de www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.

2. TERCİH BAŞVURULARI NE ZAMAN?

13 Ağustos tarihinde başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından nakil işlemleri de başlıyor. 2. nakil süreci 17 Ağustos'a kadar sürecek.

Haberin Devamı