Gazete Vatan Logo

KYK yedek yurt başvuruları hangi tarihlerde alınacak?

KYK yedek yurt başvuruları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Üniversite öğrencileri kendilerine maddi kolaylık sağlayan yurtlar için başvuru yapmaya hazırlanıyor. KYK yedek yurt başvurularının ne zaman ve nasıl yapılacağı belli oldu.

KYK yedek yurt başvuruları hangi tarihlerde alınacak?

KYK yedek yurt başvurularında 2. kez şansını deneyecek olan üniversite öğrencileri meraklı bekleyişe devam ediyor. KYK burs başvuruları için ise henüz netleşmiş bir tarih yok, resmi açıklama sonrası haberimizde yer alacaktır.

KYK YEDEK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için ilk üç yedek yerleştirme tarihi açıklandı. Buna göre ilk yedek yerleştirme 20 Eylül’de, ikinci yedek yerleştirme 24 Eylül’de, üçüncü yedek yerleştirme de 27 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Ayrıca yıl içerisinde hizmete açılacak yeni yurtlara da kurumsal internet sitesinden duyuru yapılmak suretiyle yurt başvurusu alınarak öğrenciler yurtlara yerleştirilmeye devam edilecek.

Ek kontenjan ya da özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim kurumuna yerleşen, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler, lisansüstü öğrenciler ve ülkemize kendi imkânlarıyla gelen yabancı öğrenciler için yurt başvuruları ilerleyen günlerde alınacak.