Gazete Vatan Logo

KYK yedek yurt başvuru tarihleri belli oldu!

KYK yurt sonuçlarının açıklanmasının ardından olumsuz haber alan öğrenciler şansını KYK yedek yurt başvurularıyla değerlendirecek. Merakla beklenen KYK yedek yurt başvuru tarihleri açıklandı, işte tüm ayrıntılar...

KYK yedek yurt başvuru tarihleri belli oldu!

KYK yedek yurt başvuruları öğrencilere yeni bir şans tanıyor. Diğer yandan KYK burs başvurularının ne zaman başlayacağı merak edilse de konuya dair henüz bir açıklama yapılmadı.

KYK YEDEK YURT BAŞVURUSU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

Öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için ilk üç yedek yerleştirme tarihi açıklandı. Buna göre ilk yedek yerleştirme 20 Eylül’de, ikinci yedek yerleştirme 24 Eylül’de, üçüncü yedek yerleştirme de 27 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Ayrıca yıl içerisinde hizmete açılacak yeni yurtlara da kurumsal internet sitesinden duyuru yapılmak suretiyle yurt başvurusu alınarak öğrenciler yurtlara yerleştirilmeye devam edilecek.

Ek kontenjan ya da özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim kurumuna yerleşen, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler, lisansüstü öğrenciler ve ülkemize kendi imkânlarıyla gelen yabancı öğrenciler için yurt başvuruları ilerleyen günlerde alınacak.