Gazete Vatan Logo

Kurtardığı kadını hastanelik etmiş!

Kırgız turist Rahokhan Arıpova’yı sokak ortasında feci şekilde döven polisin daha önce onu boğulmaktan kurtardığı öne sürüldü. Dayakçı polis tutuklandı.

Kurtardığı kadını hastanelik etmiş!

Alanya’nın Saray Mahallesi Türkmenbaşı Caddesi’nde 3 Ekim’de saat 07.20’de 2 polis memurunun sokakta yerde yatan kadını saçından tutup sürüklemesi ve copla dövüp tekme atması, çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. İnfial yaratan olayın ardından Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı. Yapılan incelemede kadının, Kırgızistanlı Rahokhan Arıpova (40) olduğu belirlendi. Arıpova, Gazipaşa İlçesi’nde bulundu. Alanya’ya getirilen kadının, daha önce pek çok kez çevreyi rahatsız ettiği için gözaltına alındığı, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Rahokhan Arıpova’nın olay günü şehir merkezinde bazı iş yerlerinde taşkınlık çıkarması üzerine tekrar polis ekiplerince merkeze götürülmek istendiği, bunda başarılı olunamayınca şiddete maruz kaldığı ifade edildi. Şizofren olduğu ileri sürülen Rahokhan Arıpova’nın, üzerinde kimlik ve pasaport bulunmadığı belirtildi. Kırgız kadın, emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde sağlık kontrolü için Alanya Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Alanya’da denizde boğulma tehlikesi geçiren Kırgız uyruklu kadını kurtardıkları öne sürülen polislerden biri tutuklandı.

Haberin Devamı

Rapor aldı

Hastanede darp ve cebir raporu alınan Rahokhan Arıpova, ardından psikolog eşliğinde ifade verdi. Sağ gözü morarıp şişen, sol omuz ve sol bacağında morluk bulunan Arıpova’nın hastane çıkışı çıplak ayakla yürümesi dikkati çekti.

Kabul edilemez!
İl Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yazılı açıklamada, her iki polis memuru hakkında adli ve idari işlem başlatıldığı belirtilerek, şu ifadelere ver verildi:
“Değil bir insana, hiçbir canlıya karşı bu ve benzeri nitelikte bir fiilin ve davranışın kurumumuzca tasvip edilir hiçbir yanı, yönü ve de mazereti bulunmamaktadır.