Gazete Vatan Logo

Kurt Binbaşı şehit!

PKK operasyonunda mayına basan Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Açıcı şehit oldu..

Kurt Binbaşı şehit!

Diyarbakır’da yol kesip İngiliz turisti kaçıran PKK’lılara karşı düzenlenen operasyonda mayına basan Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Açıcı şehit oldu... Olay yerine incelemeye giden Lice İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ercan Kurt da ikinci patlamada şehit düştü... PKK, operasyonun yapıldığı saatlerde İngiliz turisti serbest bıraktı.

ACI haber dün Diyarbakır’ın Lice ilçesinden geldi... Diyarbakır- Bingöl karayolunu, Lice ile Genç ilçeleri arasındaki Brekleyn Mağarası mevkiinde önceki gece kesen bir grup PKK’lı terörist, yolcu otobüsünde bulunan ve Diyarbakır’dan Trabzon’a gittiği belirtilen 1 İngiliz turisti kaçırdı. Güvenlik güçleri İngiliz turisti kaçıran teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede geniş kapsamlı hava destekli operasyon başlattı.
Kurt Binbaşı şehit
Güvenlik güçleri operasyonlarını sürdürürken, dün sabah saatlerinde Lice’nin Tapantepe mevkiinde arama tarama yapan birlikte bulunan jandarma özel hareket timinde görevli Uzman Çavuş Abdullah Acıcı, teröristlerin araziye döşediği mayına basarak şehit oldu. Uzman Çavuş Acıcı’nın şehit olması üzerine Lice İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Binbaşı Ercan Kurt da operasyon bölgesine gitti. Binbaşı Kurt da bölgede PKK’lıların araziye döşediği mayına basarak şehit oldu.

Turist serbest bırakıldı

İngiliz turist James Masamı Miyazaki-Roos ise dün operasyonun sürdüğü saatlerde Bingöl’ün Genç ilçesi kırsal kesiminde serbest bırakıldı. İlçe merkezine gelen Roos, Genç Jandarma Komutanlığı’na götürülerek ifadesine başvuruldu. İngiliz turist daha sonra Diyarbakır’a gönderildi.
Kurt Binbaşı şehit
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, olayın ardından yazılı bir açıklama yaptı ve şöyle dedi: “Diyarbakır- Bingöl karayolunun 50’nci kilometresinde 2 Haziran’da yol kesen bölücü terör örgütü mensupları tarafından Diyarbakır’dan Trabzon’a yolcu otobüsünde seyahat eden bir yabancı uyruklu kişinin kaçırıldı. Olayla ilgili olarak, bölücü terör örgütü mensubu teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla 4 Haziran’da bölgeye yapılan operasyonda, saat 07.30 sıralarında mayına basan jandarma uzman çavuş şehit olmuş, olay bölgesine olay yeri inceleme ekibi ile birlikte intikal etmekte olan Lice İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı aynı bölgeye yakın bir başka noktada ikinci bir mayına basarak şehit olmuştur. Konuyla ilgili olarak başlatılan operasyonel faaliyet devam etmektedir. 2 Haziran 2012 günü kaçırılan İngiliz uyruklu bir kişi de 3 Haziran 2012 günü akşam saatlerinde serbest bırakılarak Bingöl ili Genç ilçesine gelmiştir.”


MEMLEKETLERİNE GİTTİLER...

Şehit Jandarma Binbaşı Ercan Kurt ve Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Acıcı için Diyarbakır Asker Hastanesi Bahçesi’nde tören düzenlendi. Şehitlerin cenazeleri uçakla memleketlerine gönderildi.

Beldenin ilk şehidi

Şehit düşen Lice İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Binbaşı 38 yaşındaki Ercan Kurt acı haberini Çanakkale’nin Çan ilçesi Terzialan beldesinde yaşayan anne ve babasına Çan Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Necip Sercan Canbaz ile Çan Kaymakamı Hasan Gözen verdi. Şehidin marangoz babası Ahmet ve ev kadını annesi Zehra Kurt’a verdi. 5 çocuklarından en küçüğü olan Kurmay Binbaşı Ercan Kurt’un şehit haberini alan Zehra Kurt, “Vatan sağ olsun. Oğlumu ne zorluklarla büyütüp, bugünlere getirdim. Bir terör olayı sonrası onu kaybettik. Yüreğim yanıyor” dedi.

Şehit olan Kurmay Binbaşı Ercan Kurt’un Çanakkale’nin Çan ilçesi, Terzialan beldesinin teröre verdiği ilk şehidi olduğu öğrenildi. Şehit Binbaşı Kurt’un amcası Mehmet Kurt, “Beldemizde ilk defa bir şehidimiz oldu. Bu da bizim başımıza geldi. Bu baş belaları bir an önce temizlensin” dedi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ’UN BABASI

‘Bu son olsun’

Şehit Uzman Çavuş Abdullah Acıcı’nın babası Musa Acıcı, “Takdir-i ilahi böyleymiş. Temennimiz bu son olsun, Allah başka acılar yaşatmasın. Başımız sağ olsun” dedi. Baba Acıcı’yı Osmaniye İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Hakan Özkan’ın teselli ederken anne Zekiye Acıcı ise gözyaşlarına boğuldu. 6 çocuk annesi olan Zekiye Acıcı, “Askerimi kaybettim. Ciğerim yandı, Allah’ım sabır ver” diye ağıt yaktı.

Haberin Devamı