Gazete Vatan Logo

Küresel dehşet!

Küresel dehşet!

IŞİD dün Fransa, Tunus, Kuveyt ve Kobani’de yaptığı saldırılarla yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. İlk belirlemelere göre, Kobani’de 146, Tunus’ta 27, Kuveyt’te 5, Fransa’da da 1 kişi öldü.

TUNUS

Kayıkla gelip plajı taradı!

Tunus’un sahil kenti Susa’da iki turistik oteli hedef alan IŞİD militanları, plajları kana buladı. AFP’nin haberine göre, Tunus İçişleri Bakanlığı, saldırıda 28 kişinin öldürüldüğünü, 90 kişinin de yaralandığını açıkladı. Ölenlerin çoğunun İngiliz, Belçikalı ve Alman turistler olduğu öğrenildi. Bir görgü tanığı, “Saldırgan genç bir adamdı. Turist gibi giyinmişti” dedi. Tunuslu üst düzey güvenlik yetkilisi Refik Çelli de öldürülen saldırganın Tunuslu bir öğrenci olduğunu ve polis ya da istihbarat servislerince tanınan bir kişi olmadığını belirtti. Çelli, Tunus’un orta bölgesindeki Kayruan bölgesinden gelen saldırganın, yanındaki Kalaşnikof’u plaj şemsiyesinin altında saklayarak otele girdiğini ve havuzun olduğu bölümden geçerek plaja ulaşana kadar gördüğü insanları vurduğunu söyledi. Çelli, saldırının tek kişi tarafından gerçekleştirildiğinin düşünüldüğünü belirtti.

Haberin Devamı

Şezlonglarda cesetler
Saldırılan otellerden birinin plajında hayatını kaybeden kişinin fotoğrafı, fotoğraf paylaşım sitesi Instagram’da paylaşıldı.
KUVEYT
Şii camisine intihar saldırısı
Kuveyt’te Şiilere ait İmam Sadık Camisi’ne Cuma namazı sırasında düzenlenen intihar saldırısında, ilk belirlemelere göre 5 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi. Saldırıda yaralanan bazı kişilerin dururumun ağır olduğu öğrenildi. Camide de büyük hasar meydana geldi. İntihar saldırısını IŞİD üstlendi. Kuveyt nüfusunun üçte ikisini Sünniler, üçte birini ise Şiiler oluşturuyor.
FRANSA
Fabrika kapısında kesik kafa
Mizah dergisi Charlie Hebdo’nun ocakta saldırıya uğramasından bu yana terör tehdidi altında yaşayan Fransa’da endüstriyel gaz üreten ‘Air Products’ adlı tesiste dün yerel saatle 09.50’de bir patlama yaşandığı ve yangın olduğu bilgileri geldi.
2 kişinin kamyoneti oksijen tanklarının üzerine sürdüğü iddia edildi. Patlamanın da patlayıcılar yüzünden değil, bu sebeple meydana geldiğini altı çizildi. Saldırının ardından bir kişinin de Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) ait olduğu sanılan bir bayrak salladığı söylendi. Fabrikanın avlusunda, yanına Arapça yazılı bir bayrak bırakılan ve kafası kesilmiş bir ceset bulundu. AFP de Arapça yazılı kağıtlar iliştirilmiş bir kesik kafanın fabrikanın girişindeki demir parmaklıklara asıldığını yazdı. Fransız haber kanalı BFMTV saldırıyı IŞİD’in gerçekleştirdiğini öne sürdü. Ancak akşam saatlerinde kafası kesilen kişinin fabrikanın patronu, katilin de eski çalışan olduğu iddia edildi.
KOBANİ
Peş peşe patlamalar!
Önceki gün bomba yüklü araçlarla Kobani’de 146 kişiyi öldürerek adeta bir katliam yapan IŞİD, saldırılarına dün de devam etti. Türkiye tarafından da aralıklarla silah ve patlama sesleri duyuldu. Sınıra 500 metre mesafedeki bölgede yaşanan çatışmaların uzun sürmesinin sebebinin ise IŞİD militanlarının elindeki rehinelerden kaynaklandığı ileri sürüldü. Sivillere zarar gelmemesi için YPG güçlerinin rehinelerin de bulunduğu binayı gören çatılardaki keskin nişancılar ile IŞİD militanlarını etkisiz hale getirmeye çalıştığı bildirildi. AP haber ajansına konuşan aktivist Mustafi Bali de Kürt savaşçıların IŞİD’in denetimine aldığı 3 bölgenin etrafını çevirdiğini, 40 IŞİD’çinin cesedinin de sokaklarda öylece yattığını aktardı.

Haberin Devamı