Gazete Vatan Logo

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala vatandaşlar tarafından tatil planları da yapılmaya başlandı. Bayram tatilinin kaç gün olacağı ve tatilin uzatılıp uzatılmayacağı da sorulan sorular arasında yer alıyor. Kurban Bayramı tatili ile ilgili olarak vatandaşlar tarafından uzatılması ve tatilin on güne çıkarılması isteniyor. Bayram tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı bu yıl 1 Eylül Cuma günü başlayacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı ile birleştirilmesi ve tatilin uzatılması isteniyor. Turizm sektörü tarafından da tatil için 28-29 Ağustos tarihlerinin de dahil edilerek 10 güne çıkarılması bekleniyor. Kurban Bayramı tatili uzatılırsa 26 Ağustos Cumartesi günü başlayacak ve 4 Eylül Pazartesi günü sona erecek.

2017 KURBAN BAYRAMI HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Kurban Bayramı tatilinin uzatılıp uzatılmayacağı noktasında henüz kesin bir karar verilmiş değil. Bayram tatilinin uzatılıp uzatılmayacağı ile ilgili olarak Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi şu ifadelere yer verdi; ‘’Turizmi destekler mi? Destekler. Türkiye olarak tatilden daha çok çalışmaya, üretmeye, ithalat yapmaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Diğer taraftan bununla ilgili alınacak olan kararlara da saygı duyarız’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bayram tatili ile ilgili şu açıklamayı yaptı; ‘’Durum müsaitse turizm açısından isabetli olur. Antalya bugün itibariyle yüzde 80 doluluk oranını yakalamış durumda. Salı günü bakanlar kurulumuz var. Hükümet 10 günü programına aldı, çalışıyor. Salı günü bakanlar kurulumuz var, hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum.’’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan bu açıklama ile de Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olabileceği sinyali verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da belirtildiği gibi kesin karar bakanlar kurulu tarafından salı günü alınacak.

Haberin Devamı

2017 KURBAN BAYRAMI TATİL GÜNLERİ

31 Ağustos 2017 Perşembe – Kurban Bayramı arefe günü

1 Eylül 2017 Cuma – Kurban Bayramı 1. günü

2 Eylül 2017 Cumartesi – Kurban Bayramı 2. günü

3 Eylül 2017 Pazar – Kurban Bayramı 3. günü

4 Eylül 2017 Pazartesi – Kurban Bayramı 4. Günü

KURBAN BAYRAMI ÖNEMİ

Kurban Bayramı ferdi olarak ve toplumsal olarak birçok açıdan yarar sağlayan mali bir ibadettir. Kurban kesilerek Allah’ın emirlerine boyun eğilmiş ve kulluk bilincinin korunduğu ortaya konmuş olur. Kurban, toplum içerisinde yardımlaşma ve dayanışmanın artmasını sağlar. Kardeşlik ruhunun canlı kalmasını sağlar. Hicri takvim ay takvimi ve miladi takvim de güneş temelli olduğu için Kurban Bayramı her yıl 11-12 gün daha erken başlar. Kurban Bayramı, Hicri takvime göre Zilhicce ayına denk gelir. Zilhicce ayının onuncu günü, Kurban Bayramı’nın birinci günüdür. Kurban Bayramı’nın ilk üç gününe kesme günleri olarak ‘’Eyyam-ı nahr’’ adı verilir.

Haberin Devamı