Gazete Vatan Logo

Kurban Bayramı ne zaman? Kurban alırken nelere dikkat edilmelidir?

Dini bayramların ikincisi olan Kurban Bayramı'na çok az bir süre kaldı. Bayram için hazırlıklar yapılmaya başlandı. Kurban pazarlarında kurban pazarlıkları sürerken evlerde de bayram temizliklerine devam ediliyor. Kurban Bayramı ne zaman? Kurban alırken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Kurban Bayramı ne zaman? Kurban alırken nelere dikkat edilmelidir?

Kurban Bayramı bu yıl 1 Eylül 2017 Cuma gününe denk geliyor. Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda bayram tatili 10 güne çıkarıldı. 26 Ağustos Cumartesi başlayan bayram tatili 4 Eylül Pazartesi günü sona erecek. Vatandaşlar tarafından bayram için otobüs ve uçak biletleri günler öncesinden alındı. Bayram ile ilgili yapılan açıklamaya göre, köprü ve otoyollar da ücretsiz olarak hizmet verecek.

2017 KURBAN BAYRAMI HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

KURBAN ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla kurbanlıklar da alınmaya başlandı. Kurban alacak kişiler, alacakları kurbanlık hayvanların nasıl olması gerektiğini ve hangi noktalara dikkat etmesi gerektiğini merak ediyor. Yetkili kişiler tarafından kurbanlık hayvan alımı ile ilgili yapılan açıklamalara göre, kurbanlık hayvan besili, sağlıklı ve sağlık raporu bulunan bir hayvan olmalıdır. 2 yaşını doldurmuş olması gereklidir. Hayvanın tüyleri parlak, gözleri açık ve boynuzları da sağlam olmalıdır. Kurbanlık hayvan topal olmamalıdır ve gözünden yaş gelmemelidir.

Haberin Devamı

KURBAN NE ZAMAN KESİLİR?

Kurban edilecek olan hayvan, Kurban Bayramı'nın ilk üç günü içerisinde kesilebilir. Kurban edilecek hayvan koyun ve keçi olabileceği gibi sığır ve deve de olabilir. Kurban eğer büyükbaş alınacaksa, 7 Müslüman ortak olarak hayvan alabilir. Kurban kesildikten sonra dağıtılmalıdır. Aksi halde canlı canlı fakir kişilere ya da hayır cemiyetlerine verilemez. Canlı verilen hayvan kurban olarak sayılmaz.

Kurban kesecek olan kişiler belirli şartları da taşımalıdır. Aksi halde belirli şartları taşımayan kişiler kurban kesemezler. Yerine getirilmesi gereken şartlar şunlardır;

1- Müslüman olmak

2- Akıllı olmak ve buluğ çağına ermiş olmak

3- Yolcu durumunda bulunmamak

4- Mali gücü belirli seviyede olmak

KURBAN BAYRAMI TATİL TAKVİMİ

26 Ağustos Cumartesi günü başlayan Kurban Bayramı tatili 4 Eylül Pazartesi sona erecek ve 5 Eylül Salı günü çalışanlar tarafından yeniden iş başı yapılacak. Bayram süresince köprü ve otoyollar da ücretsiz olarak hizmet verecek.

Haberin Devamı

26 Ağustos 2017 Cumartesi

27 Ağustos 2017 Pazar

28 Ağustos 2017 Pazartesi / Birleştirildi

29 Ağustos 2017 Salı / Birleştirildi

30 Ağustos 2017 Çarşamba / Zafer Bayramı

31 Ağustos 2017 Perşembe / Arefe günü (Birleştirildi)

1 Eylül 2017 Cuma / Kurban Bayramı 1. günü

2 Eylül 2017 Cumartesi / Kurban Bayramı 2. günü

3 Eylül 2017 Pazar / Kurban Bayramı 3. günü

4 Eylül 2017 Pazartesi / Kurban Bayramı 4. günü