Gazete Vatan Logo

Kurban Bayramı ne zaman başlıyor? 2016 kurbanlık fiyatları ne kadar?

Kurban Bayramı ne zaman başlayacak? Milyonlarca vatandaşın büyük bir merakla beklediği Kurban Bayramı tatil süresi de yapılan açıklamaların ardından belli oldu. Peki 2016 kurbanlık fiyatları ne kadar oldu? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları ev Kurban Bayramı'nın detayları...

Kurban Bayramı ne zaman başlıyor? 2016 kurbanlık fiyatları ne kadar?

Kurban Bayramı'nın en büyük önemi kurbanlık fiyatları 2016 yılında yükselişe geçti. Peki geçen yıla oranla kurbanlık fiyatlarındaki değişim hangi oranda oldu? Kurban Bayramı ile alakalı bir diğer merak edilen konu ise tatil süresi oldu. Art arda yapılan açıklamaların ardından Kurban Bayramı tatilinin süreside netleşti. İşte merak edilen soruların yanıtları ve Kurban Bayramı'nın tüm ayrıntıları...

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Geçmişten günümüze, içerisinde pek çok güzellikleri ve nice hikmetleri barındıran Kurban bayramı, bu sene 12 Eylül 2016 Pazartesi gününe denk geliyor. 11 Eylül Pazar Kurban Bayramı Arefesi ile birlikte yarım olmak üzere toplamda 4.5 gün tatil olacak.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, katıldığı televizyon programında soruları yanıtladı
"Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatili iç turizmde hareketlenmeye neden oldu" diyen Nabi Avcı, "Kurban Bayramı, pazartesi başlıyor, dört gün sürüyor. Cuma günü de birleştirildiği zaman tatil yine dokuz güne çıkıyor. Kurban Bayramı tatili muhtemelen 9 gün olacak" dedi.
Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklama yapan Numan Kurtulmuş da, bayramdaki trafik kazalarıyla ilgili konuşurken "Önümüzdeki bayramda da uzun bir tatil olacak. Dileriz ki hiç kaza olmasın" demişti.
Bu açıklamayla birlikte 16 Eylül Cuma gününün de tatil olacağı bu sayede Kurban Bayramı tatilinin 10 Eylül Cumartesi gününden 19 Eylül Pazartesi gününe kadar süreceği şeklinde yorumlanmıştı.
2016 KURBAN BAYRAMI KURBANLIK FİYATLARI
Bu sene 12 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık fiyatları araştırmaları başladı. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde oldukça rağbet gören kurbanlık hayvanlar bu sene de vatancaşın cebini yakacak gibi.
Bu sene beklenen canlı hayvan kilogram fiyatı 10 TL ila 15 TL arasında değişecek. Ülkemizde yeterli sayıda hayvan bulunmadığı için geçtiğimiz yıllarda da sıklıkla gördüğümüz canlı hayvan ithali (Angus) bu sene de olacağa benziyor. Zira hayvan besicileri ve üreticiler, yem fiyatlarının çok yüksek olmasından yakınıyor. Bu durum da kurbanlık hayvan fiyatlarına yansıyacak gibi gözüküyor. Öyle ki, Türkiye' nin pek çok yerinde, orta gelirli bir vatandaşın en azından bir koyun kesebilmesi için en az 600 ila 700 lirayı cebinden çıkarmayı göze alması gerekiyor.
Bunun yanı sıra Sahibinden.com gibi önde gelen alışveriş sitelerinde 400 ila 500 lira arasında kurbanlık (akika veya adak kurbanı) küçükbaş hayvan fiyatları göze çarpıyor.
2016 yılı için öngörülen kurbanlık hayvan fiyatları ise şu şekilde:
Büyükbaş kurbanlıklar (dana, boğa, inek, sığır) 5.000 TL - 10.000 TL arası
Küçükbaş kurbanlıklar (kuzu, koyuni koç, keçi) 700 TL - 1200 TL arası
Canlı hayvan kilogram fiyatı: 10 TL - 15 TL arası

Haberin Devamı