Gazete Vatan Logo

Kreş yalancı, servis korsan!

Unutulduğu serviste yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen’in ölümüyle ilgili kreş yetkililerinin ilk ifadelerinde, “Uyku saatinde yatağında öldü” diye yalan söyledikleri ortaya çıktı. Okul servisinin de korsan olduğu anlaşıldı

Kreş yalancı, servis korsan!

İzmir’in Çiğli ilçesinde gayrimenkul danışmanı olan Serkan ile elektronik mühendisi Buket Sakin çifti, 14 Ağustos sabahı saat 07.30’da, 3 yaşındaki oğulları Alperen’i 4 ay önce yazdırdıkları kreşin servisine bindirdi. Servis şoförü 47 yaşındaki T.İ. ile rehber personel 18 yaşındaki D.K., Çiğli Özel Sevgi Yumağı Anaokulu’na geldiklerinde öğrencileri indirmeye başladı. D.K., bu sırada ağlayan bir öğrenciyi alarak okula girdi. Serviste uyuyan Alperen’i fark etmeyen şoför, aracı okulun yanında bulunan ve otopark olarak kullanılan boş arsaya çekti.

9 saat sonra...

Alperen’in kreşte olmadığını öğleden sonraki yoklamada fark eden yetkililer, okulu ve bahçesini aramaya başladı. Sonuç alınamayınca, güvenlik kamera kayıtları incelendi, Alperen’in okula hiç girmediği görüldü. Bunun üzerine okul servisine bakan görevliler minik Alperen’i sabah oturduğu koltukta hareketsiz buldu. Bu sırada saatler 16.30’u gösteriyordu. Yani minik Eren yaklaşık 9 saat sonra bulunmuş oldu.

‘Bayıldı’ dediler

Hemen Karşıyaka’daki özel bir hastaneye götürülen minik Alperen’in havasızlıktan öldüğü anlaşıldı. Olayı aileye “Alperen bayıldı hastanedeyiz acil gelmeniz gerekli” diye haber veren okul yöneticileri polise verdikleri ilk ifadelerinde de gerçeği sakladı. Yöneticiler, Alperen’in uyku saatinde uyutulduğunu ve bir daha uyanmaması üzerine hastaneye götürdüklerini söyledi. Ancak vicdanı sızlayan kreş öğretmenlerinden arzu Gülmez’in polise her şeyi itiraf etmesiyle gerçekler ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Şoför müdürün eşi

Aynı zamanda okul müdürünün eşi olan servis şoförü T.İ., ifadesinde çocuğun yolda uyuduğunu, okula geldiklerinde ağlayan bir çocukla ilgilendikleri için onu unutmuş olabilecekleri söyledi. T.İ. ayrıca Alperen’in okulda olmadığını fark ettikleri andan itibaren aramadıklarını, en son servise 16.30’da baktıklarında cansız bedenini bulduklarını anlattı.

Kemeri bağlıydı

Rehber personel D.K. da Alperen’in kemeri bağlı uyuduğunu, kreşe geldiklerinde öğrencileri indirdiği sırada bir öğrencinin ağlamaya başladığını ve onu kucağına alarak okula götürdüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Servisin hiç belgesi yok

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı da okul servisi için hiçbir kurumdan belge alınmadığını açıkladı. Olayın okula ait “korsan” servis aracında yaşandığını öne süren Bostancı, “Konudan haberdar olunca minibüsle ilgili bilgi topladık. Yaptığımız ön araştırmada, aracın hiçbir kurumdan belge almadığını tespit ettik. Maalesef bir servis aracının taşıması gereken niteliklerin hiçbirine haiz değil. Servis aracından başka her şeye benziyor, sanki yürüyen bir billboard” ifadelerini kullandı.

UZMAN GÖRÜŞÜ: En fazla 3 saat dayanabilirdi

Florence Nightingale’den Uzman Doktor Ali Tırtır: “Çocuğun 9 saat sonra serviste bulunduğu bilgisi ve hava sıcaklığı göz önüne alındığında, 3 yaşındaki bir çocuğun en fazla dayanabileceği süre 3 saattir. Ancak 42 derecelik sıcaklık bu süreyi 2 saate düşürmüştür. Çocuk uykuda aşırı terlemeden sıvı kaybı yaşadığı için bilincini kaybeder. Bu yüzden uyku halindeyken ya da bilinci açık halde hayatını kaybetmiş olabilir. “

Haberin Devamı

‘Oğlum can çekişirken doğum günü kutlamışlar!’

Baba Serkan Sakin, olay gününü şu şekilde anlattı: Oğlumu 07.30’da servise verdik. 17.10’da ölüm haberini polislerden öğrendik. ‘Öğle uykusundan kalkmadığı’nı söylemişler. Ama 23.30’da cinayet masasından bir polis memurunun aramasıyla gerçeği öğrendik.

Çalışanlara tehdit

Oğlum 9 saat servis aracında unutulmuş. O gün doğum günü kutlaması yapılmış. Her şey bittikten sonra Alperen’in olmadığını fark etmişler. Tüm çalışanları tehdit ederek cinayetin üstünü örtmüşler. Oğlumu saat 4’te bulmuşlar. Alperen’in ‘Öğle uykusundan sonra kalkmadığını ve hayatını kaybettiğini öğrendik’ yalanı için 1 saat kreşte tutmuşlar. Sonra okula 3 dakika uzaklıkta hastane olmasına rağmen 20 dakika uzaklıktaki özel hastaneye götürmüşler. Çalışanlardan birinin vicdanı el vermemiş ve cinayet masasına itirafta bulunmuş. Gerçeği böyle öğrendik. Okul yönetiminden kimse bizi aramadı. Öğrendiğimize göre kreşin sahibinin eşi olan servis şoförü, bir çalışana anahtarı uzatarak, ‘Bak bakalım içerde bir çocuk unutmuş muyuz?’ diyerek baktırmış.

Haberin Devamı

Şoför tutuklandı hostes serbest

Gözaltına alınan servis şoförü T.İ. ile rehber personel D.K., ’Taksirle ölüme sebebiyet vermek’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Şoför T.İ. tutuklanırken, D.K. serbest bırakıldı.

Ya Arzu öğretmenin vicdanı olmasaydı!

Kreş yetkililerinin polise ve aileye söylediği yalanı, okulda 1.5 yıldır görev yapan 20 yaşındaki öğretmen Arzu Gülmez ortaya çıkardı. Söyledikleri yalandan vicdanı sızlayan Arzu öğretmen, polise giderek gerçeği tüm çıplaklığıyla anlattı. Gülmez ifadesinde, olay günü kreşte doğum günü olduğunu ve 15.40 sularında Alperen’in ortada olmadığını fark ettiklerini söyledi.

1 saat kreşte bekletmişler

Çocuğun her yerde arandığını daha sonra görüntülerden okula hiç girmediğini fark ettiklerini ifade eden Gülmez, serviste çocuğun bulunduktan sonra 1 saat kreşte tutulduğunu daha sonra hastaneye götürüldüğünü bildirdi.