Gazete Vatan Logo

KPSS ÖABT sınavı başladı! KPSS ÖABT sonuçlarının açıklanacağı tarih...

KPSS ÖABT sınavı bugün saat 10:00 itibariyle başladı. Binlerce kişi KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavında ter dökecek. ÖSYM, KPSS ÖABT sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi de duyurdu.

KPSS ÖABT sınavı başladı! KPSS ÖABT sonuçlarının açıklanacağı tarih...

KPSS ÖABT sınavı bugün gerçekleşiyor. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenlerin katıldığı KPSS ÖABT sınavı ne kadar sürecek? Sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

KPSS ÖABT SINAV SÜRESİ

Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenlerin gireceği KPSS ÖABT sınavı 5 Ağustos Pazar günü Saat: 10.15'de başlayacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) açıkladığı kılavuza göre, adayların salonlara girişi oturum başlamadan 15 dakika önce durdurulacak. ÖABT sınavı 11.30'da sona erecek. Sınav sonuçları ise 31 Ağustos'ta ÖSYM tarafından açıklanacak.

KPSS ÖABT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2018 KPSS sonuçları için heyecan dorukta. Kamu Personel Seçme Sınavı'na katılan adaylar ÖSYM tarafından açıklanacak olan sonuçların tarihini merak ediyor. 2018 KPSS sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden 31 Ağustos 2018 tarihinde ilan edilecek.

ÖABT NEDİR?
ÖABT açılımıyla “Açılımı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi”, öğretmen adaylarının girmek zorunda olduğu alan bilgisini nitelemektedir. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenlerin Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarının yanı sıra Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılması zorunludur. 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılacak ÖABT sınav alanlarına Okulöncesi Öğretmenliği alanı da eklenmiştir.

Haberin Devamı