Gazete Vatan Logo

Korkutan fırtına uyarısı!

Uzmanlar, Marmara Bölgesi’ni etkisi altına alan şiddetli fırtına ile ilgili olarak korkutan açıklamalar yaptı: Viyadüklerden geçen TIR’lar devrilebilir, hızlı trenler bile tehlike altında

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kuvvetli lodos uyarısı deniz ve hava ulaşımında seferlerin iptal edilmesine neden oldu. Beklenen fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada’da 3 gün sefer yapılmayacak. Saatteki hızı 100 kilometreyi bulacağı kaydedilen lodos uyarısını dikkat alan Türk Havayolları yarın yapacağı iç ve dış hat seferlerinden 103 seferini iptal etti. Kuvvetli Lodos asıl şiddetini Cumartesi ve Pazar günü gösterecek. Rüzgarın hızı şehir içinde saatte 75 km sürate ulaşacak. Daha önce İstanbul’da böyle bir hava hareketi yaşandığında inşaat iskeleleri çökmüş hatta bazı ağaçlar yerlerinden sökülmüştü. İstanbul’da Cumartesi ve Pazar hızı 100 km sürate ulaşacak fırtına çatıların uçmasına bahçelerden eşyaların havalanmasına, esnafın tabela ,masa ve sandalye gibi eşyalarının uçmasına sebep olabilir. Uzmanlar hafta sonu uçabilecek tüm cisimlere açık alanda bulunan riskli eşyalara dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Öte yandan meteoroloji kayak merkezlerindeki vatandaşları da uyardı.

Haberin Devamı

Sahil bandını dövecek

Fırtınanın özellikle İstanbul, Çanakkale ve Bursa gibi şehirlerde etkili olması bekleniyor. Şiddetli rüzgarın etkisiyle oluşan dev dalgalar tüm sahil bandını dövecek. İstanbul’un Beşiktaş, Sarıyer, Kartal ve Şile ilçelerinde rüzgar kendini daha fazla hissettirecek. Rüzgar şehir içine girdikçe etkisini azaltacak.

Valilik uyardı

Kayseri Valiliği, yarın il genelinde kuvvetli rüzgar ve fırtına görülmesinin beklendiğini açıklayarak, ilgilileri ve vatandaşları uyardı.

Muğla’da seraları su bastı

Ortaca ilçesinde şiddet yağış sonucu Ekşiliyurt ve Karaburun mahallelerindeki çok sayıda sera, su altında kaldı.