Gazete Vatan Logo

Korkulan oldu! Ölüm haberleri peş peşe geldi...

Atlas Okyanusu'nda ilerlemeye devam eden ve Bahamalar'ı vuran Dorian Kasırgası, 5 kişinin ölümüne ve en az 21 kişinin yaralanmasına neden oldu. Kasırga NASA'nın Uluslararası Uzay İstasyonu tarafından görüntülendi.

Korkulan oldu! Ölüm haberleri peş peşe geldi...

Korkulan oldu, ölüm haberleri peş peşe geliyor. Bahamalar'da etkili olan ve hızı saatte 295 kilometreyi bulan kasırga, şu ana kadar bölgeyi etkisi altına alan en güçlü kasırga olarak kayıtlara geçti.

Bahamalar Başbakanı Hubert Minnis, Dorian Kasırgası nedeniyle 5 kişinin yaşamını yitirdiğini ve en az 21 kişinin de yaralandığını açıkladı. Şiddetli rüzgar ve yağmur, Bahamalar'da ciddi tahribata yol açtı.Başbakan Hubert Minnis, Dorian'ın 'çok tehlikeli olduğunu' ve ölümlerin kuzeydoğudaki Abaco Adaları'nda gerçekleştiğini açıkladı. Minnis, Atlas Okyanusu'nda görülen en güçlü ikinci kasırga olan Dorian Kasırgası'nı 'tarihi bir trajedi' olarak tanımladı.

Dünyanın kilitlendiği felakette 13 bin ev yıkıldı veya hasar gördü, sosyal medyadan feci görüntüler paylaşılıyor.Uluslararası Kızılhaç Örgütü'ne göre bölgedeki 13 bin ev hasar gördü veya yıkıldı.

Reuters haber ajansına konuşan bir görgü tanığı, Abaco Beach Resort adlı otelde kaldığını ve kasırganın panjurları ve çatının bir kısmını kopardığını söyledi.
Görgü tanığının aktardığına göre, otelin etrafı tamamen suyla kaplandı ve adeta göle döndü.ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC), Grand Bahama Adası'nda su seviyesinin normalden beş metre daha yükseldiğini aktarıyor.

Haberin Devamı

Öte yandan ABD'nin hazırlıklarını sürdürdüğü ve çok sayıda tahliyenin yapılmasına neden olan Dorian Kasırgası, Bahamalar üzerinde NASA tarafından uzaydan görüntülendi.

Bahamaları şiddetli yağmur, sert rüzgarlar ve yüksek dalgalarla 2 gün boyunca etkisi altına alması beklenen ve Kategori 5'e yükseltilen Dorian Kasırgası, NASA'nın Uluslararası Uzay İstasyonu tarafından görüntülendi.

Vatandaşların kapalı yerlerde adeta kapana kısıldıkları Bahamalar'da Polis Şefi Samuel Butler halka, "Size ulaşamıyoruz" diye seslendi.Ülkede Dorian sebebiyle yaşanan tahribatın boyutu, kasırganın sona ermesinin ardından anlaşılacak.
Bahamalar Tarım Bakanı Michael Pintard da evinin dışında olan bitenin videosunu paylaştı.Videoda su seviyesinin oldukça yüksek olduğu göze çarpıyor.Bahamalar'da kasırga sebebiyle evinde hapsolan bir kişi, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda sel sularının ikinci kata kadar eriştiğini söyledi.Ülkenin güneydoğu sahillerinde yaşayan 1 milyondan fazla kişi kasırga sebebiyle tahliye edildi.ABD ordusu kasırganın merkezinde kontrol uçuşu gerçekleştirdi.

Haberin Devamı